23. juli 2019
"Nedlægger Region Sjælland natbussen, vil det få en stor og direkte negativ konsekvens for den stevnske befolkning", skriver borgmester Anette Mortensen og udvalgsformand Flemming Petersen (begge V) i et høringssvar til Region Sjælland. Foto: Stevns Kommune
"Nedlægger Region Sjælland natbussen, vil det få en stor og direkte negativ konsekvens for den stevnske befolkning", skriver borgmester Anette Mortensen og udvalgsformand Flemming Petersen (begge V) i et høringssvar til Region Sjælland. Foto: Stevns Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skarp protest mod lukning af natbus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skarp protest mod lukning af natbus
Stevns - 09. oktober 2018 kl. 13:12
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag sendte borgmester Anette Mortensen og udvalgsformand Flemming Petersen (V) en skarp protest til Region Sjælland, der på et udvalgsmøde tirsdag beslutter at nedlægge natbussen til Stevns - også kendt som linje 99N med tre afgange natten efter fredag og lørdag.

arrow Læs også: Alle natbusser nedlægges: Lang vej hjem fra byturen

»Nedlægger Region Sjælland natbussen, vil det få en stor og direkte negativ konsekvens for den stevnske befolkning. 1. Kommunens unge får svært ved at komme til og fra Køge, hvor en stor del af ungelivet foregår, og 2. Den del af den lokale arbejdsstyrke, som er afhængig af at pendle til og fra arbejde på skæve tider, mister muligheden for kollektiv trafik«, hedder det i brevet fra Stevns Kommune.

Videre understreger de to politikere, at det eneste alternativ til natbussen er at tage en taxa, da Østbanens tog ikke kører om natten.

»En taxatur fra Køge til f.eks. Store Heddinge koster i dag 5-600 kroner, hvilket vil være tæt på at fjerne fortjenesten ved at gå på arbejde for en social- og sundhedsassistent eller sygeplejerske, som skal sent hjem efter en aftenvagt. For ikke at tale om udgiften for en studerende på SU«, skriver borgmesteren og udvalgsformanden.

Ifølge Region Sjælland har rute 99N 3200 passagerer om året. Det svarer til godt 60 passagerer pr. weekend eller cirka 10 pr. busafgang.

Udvalgsformand Flemming Petersen beklager de gener, som indskrænkningerne får for de berørte passagerer. Men han henviser til, at der skal spares for at få kommunens budget til at hænge sammen, og at de nævnte busser har meget få passagerer.

- Men det er præcis den samme begrundelse, som Region Sjælland bruger for at nedlægge natbussen 99N, og som I nu protesterer imod.

- Det er helt korrekt, for regionen står ligesom os med en bunden opgave. Men jeg synes, at det er en tand værre at nedlægge den eneste forbindelse om natten væk. Dér er det altså svært at bede nogen om at hente sig i bil - det kan trods bedre gå an om aftenen eller i weekenden, siger Flemming Petersen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk