20. juni 2019
Borgmester Anette Mortensen (V) og den socialdemokratiske gruppeformand Steen S. Hansen stod for skud i budget-debatten. Oppositionen efterspørger et oplæg til til budget. Foto: Jens Wollesen
Borgmester Anette Mortensen (V) og den socialdemokratiske gruppeformand Steen S. Hansen stod for skud i budget-debatten. Oppositionen efterspørger et oplæg til til budget. Foto: Jens Wollesen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skarp opposition i budget-debatten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skarp opposition i budget-debatten
Stevns - 07. september 2018 kl. 13:15
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns: - Jeg er målløs!
Sådan startede den tidligere borgmester Mogens Haugaard Nielsen fra Nyt Stevns sin budgettale, da der var førstebehandling i Kommunalbestyrelsen torsdag aften.

arrow Læs også: Voldsomt udfordret på budgettet

- Vi har oplevet en helt usædvanlig passiv budgetproces. Særligt set i lyset af den ganske alvorlige økonomiske situation kommunen er kommet siden budgetaftalen 2017, lød det endvidere fra Nyt Stevns' gruppeformand, der mener, at flertalsgruppen virker handlingslammet på grund af de store budgetoverskridelser som anden budgetopfølgning har vist:

- Fakta er at hvis vi her i 2018 gennemførte alle politisk besluttede anlægs investeringer og betalte regningen, og med udgangen 2018 betalte underskuddet på 2018 driften ville vi stå med en kassebeholdning på 71 millioner kroner. I de 16 år, jeg har siddet i Kommunalbestyrelsen, har jeg aldrig oplevet, at en borgmester og et flertal intet gør til trods for, at der ligger et balancekatalog med besparelsesforslag fra administrationen foran jer, som kunne have minimeret skaden.

Henning Urban Dam Nielsen (S), der er formand i Social- og Sundhedsudvalget, hvor Mogens Haugaard også sidder med, spurgte senere i forløbet, hvorfor Haugaard så ikke havde peget på nogle områder, hvor man kunne spare, da de behandlede balancekataloget og sendte det videre til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen?

- Det er jo noget sludder at sige. Jeg skal ikke sidde og komme med forslag til besparelser. Det er flertallet, der har serveretten, svarede han.

Det samme var Enhedslistens gruppeformand Jan Jespersen inde på i sin budgettale:

- Jeg kan godt forstå, at flertalsgruppen også syntes det ser svært ud, for det er sådan jeg må tolke det, når de midt i august inviterer til budgetdrøftelse med gruppeformændene uden at komme med et udspil. Det forekommer mig besynderligt, for jeg er igennem de sidste fire år blevet belært om, at det er »flertalsgruppen, der har serveretten«. Vi fik Ingen indikation om hvilken vej flertalsgruppen vil gå, hvilket gør det svært for os at forholde sig til, hvad det egentlig er de vil?.

Til det svarede borgmester Anette Mortensen:

- Den 13. august, havde vi de første brugbare beregninger for et budgetudkast 2019 klar. Der er nok ikke nogen, der sidder på hænderne i den her proces, men vi bliver nødt til at have faktuelle tal for at komme med et udspil. Det fik vi først den dag. Og oppositionen er også altid velkomne til at komme med nogle konstruktive forslag i processen.

Steen S. Hansen mente også, at man nu skal se fremad.

- Det drejer sig om at løse den her situation, og vi skal nok levere et budgetoplæg, som alle kan tage stilling til. Og nu er det jo også sådan, at der altid har været tradition for at sende et administrativt forslag videre til andenbehandling, da man først skal have faktuelle tal at arbejde ud fra, sagde han i runden, hvor ordet var frit.

Varly Jensen fra det sidste oppositionsparti mente i den sammenhæng, at nu må flertalsgruppen tage sig selv i nakken og levere et oplæg.

arrow Stevns aflyser besparelser og henter pengene op af kassen
04. september 2018 kl. 13:26 Opdateret: kl. 13:26
arrow Alle udvalg er udfordret på økonomien
26. august 2018 kl. 07:16 Opdateret: kl. 22:47
arrow Nyt Stevns: Flertallet er helt passivt
23. august 2018 kl. 13:58 Opdateret: kl. 13:00

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk