14. maj 2021
#490449
Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skærpet dom for bestialsk mord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skærpet dom for bestialsk mord
Opdateret 30. oktober 2013 kl. 13:47
Stevns - 29. oktober 2013 kl. 17:01
Af Erik Nielsen

Stevns / København: Stevnsboen Thorsten Grønlund Thomsen er idømt 14 års fængsel for mordet på Anders Mark Hansen i Fællesskov ved Rødvig på Stevns. Det er en skærpelse af byrettens afgørelse tidligere i år med et år.

Ronni Lauenborg Elg blev kendt skyldig i medvirken til grov vold lige som ved byretten. Hans dom blev på to år. Det var en nedsættelse af straffen på to år i forhold til byretten

Nævningene ved Østre Landsret var ikke i tvivl om skyldsspørgsmålet vedrørende Thorsten Grønlund Thomsen. Den 34-årige stevnsbo er skyldig i drab lige som byretten også fandt frem til. Dermed var det tirsdag eftermiddag kun et spørgsmål om hans straf skulle skærpes eller mildnes i forhold til de 12 år som straffen normalt er for med overlæg at slå et andet menneske ihjel.

arrow Læs også: Drabschef vil være foredragsholder
Uenige nævninge

Der var uenighed i rækkerne, da det gjaldt om at finde frem til 28-årige Ronni Launborg Elgs medvirkeni hele forløbet. To af de ni nævninge fandt også Ronni skyldig i drab, mens seks frifandt ham for drabet, men fandt ham skyldig i medvirken til grov vold. Én af de ni fandt Ronni Lauenborg Elg uskyldig.

Seks af nævningene mente, at Ronni Lauenborg Elg må have vidst, hvor det førte hen, og hvad Thorsten Thomsen havde til hensigt. Derfor er han kendt skyldig i at have medvirket til grov vold mod Anders Mark Hansen. Og for ikke at have grebet ind, da voldshandlingerne har udviklet sig.

Bestialsk drab

Anders Mark Hansen blev den 3. marts 2012 fundet dræbt i Fællesskov ved Rødvig. Det var med anklagerens ord et bestialsk drab, der blev begået den 2. marts ved at udøve vold mod den 22-årige mekaniker igennem en længere periode.

- Det var et brutalt og bestialsk drab på en ung mand, sagde senioranklager Bente Schnack under sin procedure, inden nævninge og dommere trak sig tilbage for at finde frem til straffens længde.

Ifølge det oplyste i retten blev Anders Mark Hansen bagbundet med såkaldte strips, der kan føres tilbage til den dømte Thorsten Grønlund Thomsens bopæl.

Både anklageren og begge forsvarere havde anket byretsdommen, som altså nu har fundet en afgørelse for anden gang. Denne gang ved dom i Østre Landsret.

Læs mere om Østre Landsrets afgørelse og reaktioner i DAGBLADET Køge onsdag

arrow Drabschef: Fantastisk følelse at opklare drabet på Anders
23. december 2016 kl. 17:41 Opdateret: kl. 12:37
arrow Drabschefen siger farvel og tak
23. december 2016 kl. 15:30 Opdateret: kl. 12:37
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk