23. november 2017
Ny i klassen - men hvis eleven bor uden for skoledistriktet, kan hun kun optages, hvis der højst er 24 elever i forvejen. Foto: Per Christensen
Ny i klassen - men hvis eleven bor uden for skoledistriktet, kan hun kun optages, hvis der højst er 24 elever i forvejen. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skærpede regler for skoleskift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skærpede regler for skoleskift
Stevns - 12. oktober 2017 kl. 12:46
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fremover bliver det lidt vanskeligere for skoleelever at flytte fra én skole til en anden. Børneudvalget har i enighed besluttet, at folkeskolerne på Stevns kun kan optage nye elever fra andre distrikter, hvis der højst er 24 elever i klassen. Det skriver DAGBLADET Stevns torsdag.

Forældre har ifølge folkeskoleloven ret til at flytte deres børn fra ét skoledistrikt til et andet - både inden for kommunen og på tværs af kommunegrænserne. Men kommunen har ret til at sige nej til et ønske om skoleskift, hvis det i sig selv medfører, at klassekvotienten stiger til et niveau, der kan udløse en ny klassedannelse. Det skal kommunen gøre, hvis der ved starten af et skoleår er flere end 28 elever i klassen.

Hidtil har folkeskolerne i Stevns Kommune optaget nye elever uden for eget distrikt, hvis der op til 26 elever i klassen. Det er denne grænse, der nu sættes ned til 24.

- Det skal sikre, at der fortsat er kapacitet i klasserne til at modtage nye elever fra eget distrikt. Ved at sænke antallet til 24 elever følger vi reglerne i Køge Kommune og giver samtidig mere luft op til elev nr. 29, der ifølge loven udløser en deling af klassen, siger Janne Halvor Jensen (DF), der er formand for Børneudvalget.

Beslutningen har umiddelbart ingen økonomiske konsekvenser for Stevns Kommune, men kan på længere sigt medføre en besparelse, da antallet af klasser, der skal deles som følge af loftet på 28 elever, dermed vil mindskes. I de senere år har Stevns Kommune gennemført en såkaldt klasseoptimering, så der oprettes færre klasser, og dermed er det gennemsnitlige elevtal i klasserne steget til tæt på loftet på 28.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk