29. september 2021
Siemens Gamsea har ryddet området, hvor de havde teltlager og kontor, så nu er den store brolagte plads tom. Parkeringsarealet ved stranden er også åbnet op for offentlig parkering på ny.             Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Siemens Gamsea har ryddet området, hvor de havde teltlager og kontor, så nu er den store brolagte plads tom. Parkeringsarealet ved stranden er også åbnet op for offentlig parkering på ny. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Siemens har færdiggjort sit vindmøllearbejde i Rødvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Siemens har færdiggjort sit vindmøllearbejde i Rødvig
Stevns - 23. juli 2021 kl. 14:58
Af Erik Nielsen

Kontor, mandskabsrum samt mandskabsskibe er forsvundet fra fiskerihavnen i Rødvig inden for den seneste uge. Siemens har afsluttet sin del af vindmølleprojektet på Kriegers Flak, og nu er kun hovedentreprenøren Vattenfall tilbage på havneområdet.

arrow Læs også: Beskrivelse af hele vindmølleanlægget på Kriegers Flak

Den tyske havmøllepark ved Kriegers Flak har stået færdig siden 2015, og i byggefasen var havnebyen Rødvig på Stevns omdrejningspunktet for mandskabet fra Siemens, som byggede de tyske møller.

I forbindelse med det nuværende byggeri af den danske del har både Vattenfall (hovedentreprenør) og Siemens Gamsea (underentreprenør) på ny etableret mandskabsbaser i Rødvig, hvilket i den grad har skabt øget aktivitet på havnen og i nærområdet.

Færdigt arbejde

Men nu er Siemens' arbejde med at sætte møllehuse, turbiner og vinger op på Kriegers Flak færdigt. Dermed er arbejdet via fiskerihavnen i Rødvig også slut, og i løbet af den seneste uge har de både ryddet havnebassinet for mandskabsskibe og havneområdet for lager samt kontor- og mandskabsrum.

Desuden er parkeringsanlægget bagerst på fiskerihavnen nu ikke længere forbeholdt Siemens, men er blevet åbnet op for offentlig parkering, hvilket de mange badegæster på den udvidede strand i den grad benytter sig af i disse varme sommerdage.

Hele området, hvor Siemens havde et stort lagertelt samt kontor, blev i samarbejde med fiskerihavnen brolagt, da faciliteterne blev sat op. Og nu, hvor de er pillet ned, er havneområdet pludselig blevet beriget med et stort brolagt område, der indtil videre står ubenyttet hen. Her bliver nok plads til nogle ekstra autocampere, når pladserne foran havnebassinet er fyldt op, hvilket de stort set er konstant her midt i ferieperioden.

Vattenfall bliver

Hovedentreprenøren Vattenfall bliver i Rødvig med kontor og et enkelt mandskabsskib frem til en gang i efteråret, hvor alt installationsarbejde og trimning af den danske del af vindmølleområdet på Kriegers Flak vil være afsluttet.

arrow Tidslinje i billeder: Fra ide til havmøllepark
16. maj 2021 kl. 05:48 Opdateret: kl. 16:10
arrow Kæmpeskib leverer vindmøller på Kriegers Flak
26. januar 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 13:09
arrow Billeder: Klar til at sende masser af vindmølle-bisser til havs
24. januar 2021 kl. 06:14 Opdateret: kl. 16:35
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk