25. september 2020
I 2017 blev den første flexbolig godkendt i Lille Heddinge. Nu er seks nye boliger netop blevet godkendt. Foto: Erik Nielsen
I 2017 blev den første flexbolig godkendt i Lille Heddinge. Nu er seks nye boliger netop blevet godkendt. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks nye flexboliger godkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks nye flexboliger godkendt
Stevns - 11. oktober 2018 kl. 13:03
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seks ejere af en helårsbolig på Stevns har fået godkendelse af flexbolig status. Det betyder, at de slipper for bopælspligt, så huset kan bruges som sommerhus, fritidsbolig eller et ekstra hjem efter eget valg. Der er ingen lovmæssig begrænsning på, hvor meget man må anvende huset i løbet af året. Det vil sige, man kan også flytte permanent ind i huset og bruge det som helårsbolig, hvis man skulle få lyst til det.

arrow Læs også: Flexbolig fremover kun uden for byerne - forslag nu i høring

Tilladelserne er midlertidige og gælder i fire år med mulighed for forlængelse, har Plan-, Miljø- og Teknikudvalget (PMT) besluttet.

Det drejer sig om Borgergade 39 i Klippinge, Plusvej 5 i Rødvig, Oldekrogen 10 i Klippinge, Vindehuse 6 ved Store Heddinge, Lund Gade 16 samt Lund Gade 24 i Lund.

Godkendelserne kommer efter en prøvesag, hvor Stevns Kommune i første omgang havde givet afslag til ejeren af en bolig i Lille Heddinge. Men det viste sig senere ikke at være lovligt, fordi Stevns Kommune ikke har udarbejdet en regelsæt med kriterier for, hvornår der skal gives tilladelse til en flexbolig. Derfor besluttede Kommunalbestyrelsen i september 2017 at at igangsætte planlægningen for flexboliger. Men regelsættet er endnu ikke på plads.

- Vi har fået fastansat en lokalplanlægger, der tidligere var i projektansættelse, så vi nu atter er to lokalplanlæggere. Det gør, at der kan komme mere fokus på dette område, siger Flemming Petersen (V), der er formand for PMT.

arrow Endnu en flex-bolig godkendt
17. januar 2019 kl. 06:38 Opdateret: kl. 13:12
arrow Indskrænker flexbolig-områder på Stevns
15. december 2018 kl. 06:18 Opdateret: kl. 14:52
arrow Første flexbolig er godkendt
05. marts 2018 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk