20. oktober 2021
Sejer Folke - nyvalgt folketingskandidat for Enhedslisten. 			          Foto: Henrik Fisker
Sejer Folke - nyvalgt folketingskandidat for Enhedslisten. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sejer Folke er ny folketingskandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sejer Folke er ny folketingskandidat
Stevns - 14. juli 2018 kl. 14:40
Af Henrik Fisker

Enhedslistens to partiafdelinger i Stevns og Faxe kommuner har valgt den 65-årige Sejer Folke fra Hellested som Faxe-kredsens kandidat til det kommende folketingsvalg. Det skete på et opstillingsmøde sidst i juni holdt på Huset i Faxe Ladeplads, men er først offentliggjort nu, skriver DAGBLADET Stevns lørdag.

Sejer Folke har boet i Hellested siden 1990, men har også haft en særlig tilknytning til Haslev gennem en årrække, hvor han var forstander for Haslev Produktionsskole.

Som folketingskandidat afløser han Finn Klarskov Jensen, der selv havde ønsket at stoppe. På opstillingsmødet kom det til kampvalg - det første i Enhedslistens historie i de to kommuner - da to andre også stillede op. Det drejer sig om Lars Peter Christensen og Petina Schirmer Arskog, begge fra Faxe Kommune, som altså tabte til Sejer Folke.

Den nye kandidat blev valgt som kontaktperson for Enhedslistens Stevns-afdeling, da den blev stiftet i 2012. Denne position frasagde han sig i foråret, da han indtrådte i Kommunalbestyrelsen som vikar for Gitte Christensen, der er sygemeldt foreløbig frem til 1. december.

Han bliver dermed det tredje medlem af den stevnske kommunalbestyrelse, som samtidig stiller op til Folketinget. De to andre er Line Krogh Lay (R) og Jacob Panton Kristiansen (V).

- I Enhedslisten sover vi med støvlerne på og er klar, når Lars Løkke trykker på valgknappen, siger Sejer Folke.

Skulle han blive valgt til Folketinget, må han imidlertid vælge, hvor han vil sidde. Enhedslisten accepterer ikke dobbeltmandater.

- Men jeg synes, at det passer fint at være medlem af Kommunalbestyrelsen, mens jeg kandiderer til Folketinget. Derimod skal man ikke både være politiker og samtidig organisatorisk som kontaktperson, siger Sejer Folke.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk