25. marts 2019
Spejderne fra Klintekonge gruppe krydser en elv i Lapland - med bare fødder og fuld oppakning.
gallery icon

Se billedserie

Spejderne fra Klintekonge gruppe krydser en elv i Lapland - med bare fødder og fuld oppakning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Spejdere i midnatssolens land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Spejdere i midnatssolens land
Stevns - 10. juli 2018 kl. 14:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

16 spejdere fra Klintekonge gruppe i Det Danske Spejderkorps kom søndag aften hjem fra en uges ophold i Lapland i Nordsverige med hovederne og kroppen fyldt med stærke naturoplevelser.

De 10 tropsspejdere på 12-16 år samt tre seniorspejdere og tre leder havde forberedt sig gennem måneder, inden de drog på en uges ophold i fjeldene ved Abisko, mere end 1500 kilometer hjemmefra.

Ud over de klassiske spejderfærdigheder og træningsture i Danmark og Sverige bestod forberedelserne af førstehjælp, pakning af rygsæk og tørring af mad. Man kan købe frysetørret mad, men den slags mad er både dyr og kedelig i længden, så de fleste varme retter var forberedt hjemmefra, hvor kød og grønsager var blevet tørret og vacuumpakket, fortæller spejdernes tropsleder Bo Gyldenkærne.

På denne tid af året er der midnatssol i Lapland. Det betyder at solen ikke går ned, men står lavest i nord inden den stiger igen, kun skyer og bjerge kan forhindre solen i at skinne hele tiden. Der er lyst, ingen brug for lygter.

Vejret i fjeldene kan skifte hurtigt, og vejret i ugens løb var da også så forskelligt, som man kunne vente sig. I 800 meters højde var der ugen før minusgrader døgnet rundt, men nu mødte spejderne både bragende sol, regn og tåge.

- Deltagerne fik en oplevelse, som de sent vil glemme. Lyse nætter som aldrig før, rensdyrflokke, fantastiske udsigter, sneklædte bjerge, krydsning af vandløb med isnende smeltevand i bare ben og sandaler stadig med den tunge rygsæk på ryggen, foruden bestigning af stejle bjergsider stadig med fuld oppakning, siger Bo Gyldenkærne.

Kernen i det hele er som altid for spejderne: planlægning, samarbejde og bagefter en solid evaluering af, hvad der var godt og mindre godt. En af de få klager var, at de ikke så nordlys, men det er næsten umuligt når solen skinner hele tiden.

Efter en uge vendte spejderne hjem med rensdyrgevirer spændt uden på rygsækkene som bevis på, at de havde været deroppe, hvor man kan lave sneengle og slås i sne i juli måned og spiser friskfanget fjeldørred fanget i en sø mellem bjergene.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk