15. januar 2021
Nohr og Vali er tvillingbrødre på knap fem år og inspicerer her broen på Stevntilus. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Nohr og Vali er tvillingbrødre på knap fem år og inspicerer her broen på Stevntilus. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Så står Stevntilus klar til børnenes leg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Så står Stevntilus klar til børnenes leg
Opdateret 09. oktober 2020 kl. 18:23
Stevns - 09. oktober 2020 kl. 18:19
Af Henrik Fisker

Efter mere end et års forsinkelse fik børnene i Store Heddinge fredag eftermiddag en længe ventet gave. Den offentlige legeplads på det grønne område langs Kronhøjvej stod omsider klar, og i dejlig oktobersol og lige op til efterårsferien blev herlighederne taget i brug. Det skete som følge af coronarestriktionerne for et begrænset publikum, der bl.a. omfattede arkitekter og håndværkere foruden en udvalgsformand og en teknisk chef fra Stevns Kommune. Først senere fik børnene lov at indtage legepladsen.

arrow Læs også: Ingen ville vælges til den nye bestyrelse

Den tog sig godt ud i solskinnet - også karrusellen, der dog står under vand, indtil undergrunden bliver drænet. Og de to arkiteker fra Tingtegneriet i Frøslev: Vibeke Maj Magnussen og Claus Boye Petersen forklarede beredvilligt om konstruktionen.

- Det har været et ambitiøst projekt, der ligger noget ud over det sædvanlige, sagde Vibeke Maj Magnussen.

Det indebærer bl.a. et fantasifuldt monster, der må betegnes som en hybrid mellem flere fantasivæsener. Stevntilus er nemlig en fiskeundervandsflyver, der sejler ind mellem de farvede bundgarnspæle, der alt efter smag og behag symboliserer sol, skyer, vand og strand. Mellem bundgarnspælene er der spændt fiskenet ud, som børnene kan klatre rundt i - og hvis de skulle falde ned, falder de på et blødt underlag.

Tim Warner bød velkommen til forsamlingen som én af sine sidste embedshandlinger, inden han om en god uges tid går af som formand for Store Heddinge Borger- og Handelsstandsforening.

- Det har været et langt, sejt træk ramt af mange forhindringer. Men nu står pladsen klar, og min datter har været prøveklud i flere omgange. Jeg håber, at pladsen bliver vedligeholdt godt, og at folk passer på den. For hvis den bliver ødelagt, kommer der ikke en ny, sagde Tim Warner, der personligt har lagt mange timers arbejde for at få legepladsen klar.

Den nye legeplads er nu sikkerhedsgodkendt. Prisen landede på omkring 1,2 million kroner, men dette beløb omfatter også skulpturparken, som står på den modsatte side af Kronhøjvej.

- Det har kostet en del mere, end vi regnede med - bl.a. fordi vi blev pålagt at rense grunden op. Heldigvis er vi ikke så nøjeregnende, siger Tim Warner.

De store bidragydere til skulpturparken og legepladsen er Stevns Kommune med 500.000 kroner, LAG-midler fra Udvikling Stevns for 460.000 kroner samt 70.000 kroner fra SuperBrugsen Store Heddinge. Hertil kommer en række private donationer.

arrow Handelsformand takkede af med opsang til byens butikker
20. oktober 2020 kl. 12:30 Opdateret: kl. 12:30
arrow Byens nye legeplads skyder op
06. september 2019 kl. 14:49 Opdateret: kl. 12:34
arrow Planlagt legeplads må flyttes på grund af forurenet jord
12. juli 2019 kl. 16:55 Opdateret: kl. 16:55
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk