23. oktober 2019
Demonstrationen til fordel for Café Stevnen samlede over 100 borgere. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Demonstrationen til fordel for Café Stevnen samlede over 100 borgere. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Demonstration da flertalsgruppen stemte budgettet hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Demonstration da flertalsgruppen stemte budgettet hjem
Stevns - 12. oktober 2018 kl. 13:54
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Over 100 mennesker samlede sig sent torsdag eftermiddag foran rådhuset for at markere deres utilfredshed med, at et flertal ville beskære kommunens driftstilskud til Café Stevnen med 150.000 kroner, så rammen næste år bliver på 350.000 kroner.

Med paroler som Det handler om mennesket og Altid kaffe på kanden ville de gøre politikerne opmærksomme på, at de var på gale veje. Budskabet blev serveret af Café Stevnens daglige leder: Rikke Ackermann, af formanden for Café Stevnens Venner: Jette Balslev og af Sejer Folke, der ud over at være kommunalpolitiker er medlem af husets styregruppe.

Demonstrationen blev sluttet af med en hjemmelavet sang. På dette tidspunkt var en stor del af Kommunalbestyrelsen kommet ud og kunne høre budskabet afsunget i den lave eftermiddagssol.

Indenfor i rådssalen var der tætpakket af tilhørere, som tappert holdt ud i de to timer, som budgetdebatten varede. Herefter fulgte et længere afstemningsræs, men slutresultatet blev som ventet, at flertalsgruppen stemte sit eget budget igennem, mens de tre oppositionspartier stemte imod.

Det vedtagne budget bygger både på et merforbrug på 22,3 millioner kroner, som hentes op i kassen, og rummer samtidig besparelser på den nuværende drift på 10,5 millioner kroner. Der er samtidig blevet plads til flere serviceforbedringer, bl.a. flere ansawtte på plejecentrene, så personalet fra næste år kun skal på weekendarbejde hver tredje uge. På minussiden blev den ovenfor nævnte nedskæring på Café Stevnen vedtaget efter en del debat, og det samme gjorde besparelserne på bustrafikken uden, at nogen tog ordet i salen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Køge 11. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk