8. august 2020
Nikolaj Thomsen fra det økologiske brug Brinkholm ved Karise gav smagsprøver på gulerødder, der rent faktisk udmærker sig ved at smage af gulerod. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Nikolaj Thomsen fra det økologiske brug Brinkholm ved Karise gav smagsprøver på gulerødder, der rent faktisk udmærker sig ved at smage af gulerod. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Nyt sommermarked på Rødvig Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Nyt sommermarked på Rødvig Havn
Stevns - 02. juli 2020 kl. 17:21
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag var der premiere på et nyt fødevaremarked på lystbådehavnen i Rødvig. Seks stande tilbød alt fra friske jordbær over nyslynget honning til smagsprøver på dansk produceret vin.

Bag initiativet står Madlandet, der med virksomhedsadresse hos Engvang Frugt i Strøby er en afløser for Stevns Fødevarenetværk, der har valgt at nedlægge sig selv.

Sommermarkedet vil holde åbent alle onsdage i juli og august mellem kl. 11 og 16, og det er åbent for alle fødevareproducenter, der vil være med.

På den første markedsdag var to af de seks stande lokale, mens tre kom fra adresser uden for Stevns.

Annelise Christensen fra Engvang Frugt solgte friske jordbær og hindbær og andre frugter foruden saft og syltetøj på glas. Ved siden af hende stod Nikolaj Thomsen fra Brinkholm ved Karise med et rigt udvalg af økologiske grønsager - bl.a. nyopgravede gulerødder, der udmærkede sig ved rent faktisk at smage af gulerødder. Og husk, at toppen kan bruge til at lave pesto af, understregede han.

Fra Hvidovre var Miriam My Sonata Arceito kommet med et udvalg af hjemmeproducerede vine, som hun uddelte smagsprøver fra. Og jo, den er god nok - der bliver faktisk dyrket vin fra en tre hektar stor vinmark i den københavnske forstadskommune.

Tureby-kokken alias Claus Kjær Frydendahl serverede et måltid varm mad tilberedt på stedet. Han havde bagt surdejsbrød på mel fra Brinkholm og tilsat kål og æbler fra Engvang Frugt og serverede det sammen med grillstegt kød af dansk gris.

Katharina Ottosen havde taget hjemmelavede skinker og pølser med fra Søndergaard Gårdbutik i Renge, mens Stine Rier Jensen var kommet fra Tvedemose ved Bårse med et udvalg af svampe i flere afskygninger foruden tørrede citrusfrugter, løg og æbler velegnet til såvel salater som drinks.

- Besøgstallet har været nogenlunde - der er ikke så mange mennesker på havnen endnu, men det kan jo komme i løbet af sommeren. Jeg vil i hvert fald dukke op de følgende onsdage med mine varer, sagde Stine Rier Jensen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk