16. januar 2021
En kranbil blev rekvireret for at løfte tagplader af det brændende hus, så slukningen kunne gennemføres. Foto: Rikke Michael Hansen
gallery icon

Se billedserie

En kranbil blev rekvireret for at løfte tagplader af det brændende hus, så slukningen kunne gennemføres. Foto: Rikke Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Landejendom i Renge udbrændte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Landejendom i Renge udbrændte
Opdateret 01. juli 2020 kl. 13:30
Stevns - 01. juli 2020 kl. 13:20
Af Henrik Fisker

Fire timers indsats med assistance fra fire brandstationer måtte der til, før ilden var nedkæmpet i en brændende landejendom på Rengevej syd for Store Heddinge. Da brandkøretøjerne forlod stedet tirsdag kl. 18.20, stod en udbrændt bygning nøgen tilbage.

- Det bliver ikke til hus mere, konstaterede indsatsleder Klaus Stevns Madsen over for DAGBLADET, da arbejdet var overstået.

Han ankom som den første til stedet efter, at alarmen gik kl. 14.06.

- Allerede her stod det klart, at bygningen var overtændt. Alle ruder var sorte, og flammerne stod op gennem taget. Jeg rekvirerede en drejestige fra stationen i Lellinge og en tankvogn fra Faxe til at assistere slukningskøretøjerne i Store Heddinge og Hårlev, siger han.

Politiet kom hurtigt til stedet og konstaterede, at husets ejer ikke var hjemme. Der var heller ingen dyr i ejendommen, og derfor blev slukningsindsatsen hurtigt koncentreret om at skærme de omkringliggende bygninger mod ilden.

- Der ligger en stor gård på den anden side af vejen, som ikke er berørt af branden, siger Klaus Stevns Madsen.

Brandvæsenet arbejdede længe på stedet, hvor der blandt andet var brug for en kranbil til at løfte tagplader og spær væk for at kunne slukke ilden mellem stueplan og førstesalen. Her konstaterede brandvæsenet, at trappen mellem de to etager var brændt væk. Der blev brugt så meget vand til slukningen, at tankbilerne på et tidspunkt kørte i pendulfart til stationen i Store Heddinge for at hente mere vand. En tank rummer, ifølge Klaus Stevns Madsen, 8000 liter, som kan påfyldes på omkring 10 minutter.

Da det var muligt at komme ind i bygningen, foretog politiet de foreløbige undersøgelser, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen.

Omkring kl. 17.15 var branden slukket, og politiet forlod stedet. Brandvæsenet blev på stedet en times tid mere for at efterslukke branden.

Ifølge politiet er der umiddelbart intet mistænkeligt omkring branden, men politiets brandefterforskere skal undersøge ejendommen nærmere for at klarlægge, hvordan branden startede.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk