27. november 2020
Tag på kirkegårdsvandring med performancegruppen Wunschmachine lørdag 31. oktober kl. 13.30 på Assistens Kirkegård i Store Heddinge. Pressefoto
Tag på kirkegårdsvandring med performancegruppen Wunschmachine lørdag 31. oktober kl. 13.30 på Assistens Kirkegård i Store Heddinge. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sansevandring hen over kirkegården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sansevandring hen over kirkegården
Stevns - 25. oktober 2020 kl. 10:31
Af Henrik Fisker

Om en uge er det allehelgensdag, hvor kirkerne sammen med de efterladte mindes dem, som vi mistede i årets løb. Afskeden med de kære vil også i år blive markeret på forskellig vis, og på Assistens Kirkegård i Store Heddinge - der ligger modsat kirken nord for Sigerslevvej - inviterer menighedsrådet til en sansevandring med performancegruppen Wunschmachine. Det foregår lørdag 31. oktober kl. 13.30.

Sansevandringen har den korte, men sigende titel: Farvel. Publikum inviteres gennem en vandring ind i en undersøgelse af, hvordan vi siger farvel til hinanden.

Publikum tages imod ved indgangen til kirkegården. De får udleveret hovedtelefoner og bliver ledt gennem kirkegårdens område af de to kvindelige performere. Den sanselige lyd i hovedtelefonerne blander sig med kirkegårdens fysiske og visuelle omgivelse. I denne parallelle kirkegårdsvirkelighed bevæger gruppen sig langsomt af sted gennem kirkegården, gennem livet på vej til deres egen begravelse.

Oplevelsen er en iscenesat lydvandring blander interviews af børn og ældre samt fagpersoner, der arbejder med og omkring danske begravelsesritualer og lydkompositioner skabt af kirkegårdens rum. Farvel er samtidig en interaktiv vandring, der sanseligt præsenterer publikum for en bearbejdning af og refleksion over afsked.

I hovedtelefonerne vil deltagerne i vandringen kunne interviews med følgende personer: Kirsten Søndergaard, direktør for Landsforeningen for Liv & Død, Henning Christiansen, stenhugger ved Baggesen Begravelsesforretning og Stenhuggeri, Karin Krüger, kulturhistoriker, medlem af foreningen for dansk kirkegårdskultur, Morten Glastrup, graver ved Karise Kirke, Marie Bille, pensionist, og Jørgen Aabom, pensionist.

Forestillingen varer i alt 75 minutter og foregår udendørs. Medbring tøj, der passer til vejret og undgå store tasker. Forestillingen er ikke egnet for gangbesværede.

Som følge af coronarestriktionerne er der kun plads til 35 deltagere i sansevandringen, og derfor skal interesserede bestille billetter på www.wunschmachine.dk. Prisen er 90 kroner, dog 70 kroner for pensionister og unge under 25 år.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk