24. oktober 2019
Søndag 28. april er der indsamling til fordel for Hjerteforeningen. Pressefotos
gallery icon

Se billedserie

Søndag 28. april er der indsamling til fordel for Hjerteforeningen. Pressefotos
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan får dit område en hjertestarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan får dit område en hjertestarter
Stevns - 19. april 2019 kl. 05:48
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle kan gå sig til en gratis hjertestarter, når Hjerteforeningen i 2019 gør landsindsamlingen til en Landsuddeling. De midler går nemlig ubeskåret til at give danskerne hjertestartere. Fordi hjertestartere redder liv, og fordi hvert sekund tæller, når hjertet stopper.

Hjerteforeningen vender på den måde idéen om en landsindsamling på hovedet. Når forhåbentligt rigtig mange stevnsboer 28. april samler ind for Hjerteforeningen: Alle de indsamlede midler til at dele hjertestartere ud til danskerne.

Konceptet for Landsuddelingen er enkel: Saml en gruppe, der vil gå mindst 15 ruter. Derefter modtager gruppen en gratis hjertestarter, som gruppen selv kan beslutte, hvor skal hænge. Kommer der ikke penge nok i gruppens indsamlingshjerter, dækker Hjerteforeningen resten, og bliver der penge i overskud - ja, så bliver der bare delt endnu flere hjertestartere ud.

Med det nye initiativ kan alle gøre en forskel i lokalområdet, så det bliver et mere trygt sted at bo.

- Vi ved, at hjertestartere redder liv, og vi ved, at hjertestartere skal være placeret tæt på det sted, hvor hjertestoppet finder sted, for at hjertestarteren bliver hentet og har effekt. Hver dag bliver 11 personer ramt - fædre, mødre, søstre, brødre og bedsteforældre - af hjertestop uden for hospital. Mange af dem kan med en hurtig indsats reddes tilbage til et godt liv, siger Anne Kaltoft, administrerende direktør i Hjerteforeningen.

- Derfor vender vi idéen om en landsindsamling på hovedet og gør den til en Landsuddeling. Ved det nye initiativ går alle indsamlede kroner direkte til at uddele og opsætte hjertestartere. Hjerteforeningen dækker selv omkostninger til kampagne, materialer og administration, forklarer hun.

Der er indtil videre oprettet fire indsamlingsgrupper i Stevns Kommune. Man kan på hjemmesiden landsuddeling.dk melde sig som indsamler i en af grupperne, eller man kan oprette en gruppe et andet sted, hvor man gerne vil samle ind til en hjertestarter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk