17. december 2018
Privatfoto
Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så skal der ryddes op i hele kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så skal der ryddes op i hele kommunen
Stevns - 13. april 2018 kl. 06:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forårsrengøringen er over os, og det gælder ikke mindst, når Stevns Kommune i næste uge gør det officielt ved at holde affaldsuge fra 16. - 22. april. Ugen igennem er der fokus på affald og oprydning med fejning, hapsning af affald og beplantning med stedmoder-blomster.

Ugen kulminerer med Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamlingsdag søndag d. 22. april.

- I udvalget for Plan, Miljø og Fritid håber vi, at affaldsugen bliver taget godt imod, så vi i fællesskab kan gå foråret i møde i en renere kommune, siger udvalgsformand Flemming Petersen.

Medlemmerne af valget deltager således også selv i forårsrengøringen og skal søndag den 22. april samle affald langs strandene i kommunen og håber også ved den lejlighed at få sig en god snak med de borgere, de møder på deres affaldsvandring.

- Det er vigtig at få sat fokus på problemet med affald i naturen. Reelt burde det ikke være muligt at finde affald andre steder end i en affaldsbeholder, siger formanden for Danmarks Naturfredningsforening Stevns Michael Løvendal Kruse, der er meget glad for samarbejdet med Stevns Kommune i denne sammenhæng.

Han mener, at affald er en vigtig resurse, som skal genbruges og ikke ligge i naturen. Ud over at det ikke er pænt, så er affald til stor skade for dyrelivet og miljøet, og det kan for nogle typer affald tage millioner af år at blive nedbrudt.

Danmarks Naturfredningsforening Stevns står i affaldsugen for affaldsindsamlingen ved Øststranden ved Rødvig den 22. april fra kl. 10.00 til 12.30, og foreningen opfordrer alle til at møde op og være med.

I løbet af ugen vil Materielgården være i gang med fejemaskiner og oprydning rundt omkring i kommunen. Der bliver også tid til hapsning af affald i rabatter på større veje, beplantning med stedmoder og udskiftning af skilte.

Naturvejlederen rykker også ud og tager i ugens løb rundt til kommunens skoler for at fortælle eleverne om affald i naturen og nedbrydningshastighed.

I forbindelse med affaldsugen afholdes der også en konkurrence mellem kommunens landsbyer om at være den reneste landsby. Argo opstiller to containerne, med inddeling til forskelligt affald, som i ugens løb vil cirkulere rundt i de Stevnske landsbyer, så man kan komme af med sit affald.

Følg med på stevns.dk og kommunens Facebook-side for at få mere information om, hvornår containerne kommer til din landsby.

Tilmelding til indsamling søndag den 22. april foregår til Irene pr. mail: irene-see@stevns.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk