6. juni 2020
Det glade budskab for øldrikkere og andre cafégæsterefter mere end ni ugers nedlukning: Baren er atter åben. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Det glade budskab for øldrikkere og andre cafégæsterefter mere end ni ugers nedlukning: Baren er atter åben. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så er der atter øl i hanerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så er der atter øl i hanerne
Opdateret 19. maj 2020 kl. 15:58
Stevns - 18. maj 2020 kl. 17:00
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag oprandt dagen, hvor restauranter, caféer og værtshuset atter kunne åbne efter coronakrisen. Restauratør John Marienhof på Hansen Café og Bar i Store Heddinge havde sat friske fustager op på fadølsanlægget og sprittet lokalerne af, så de var helt klar til at modtage gæsterne.

- Vi har sørget for masser af sprit til kundene - både det gratis til hænderne og det til halsen, som koster penge, forklarer han, da DAGBLADET's udsendte går på værtshus i den første time efter genåbningen mandag eftermiddag.

Der sidder kun et par gæster i caféen og snakker over et glas øl. Normalt er mandag lukkedag på Hansen Café og Bar, der har taget navn efter skotøjsforretningen: Oluf Hansen Sko, der i generationer boede i de samme lokaler. Men John Marienhof mener, at genåbningen er værd at fejre - og gæsterne skal ikke vente længere end højst nødvendigt.

- Vi har haft lukket siden 12. marts, så nu åbner vi op med at holde åbent hver dag i den første uge. Og det lige til kl. 24, hvor vi normalt lukker kl. 19 på hverdage, men først kl. 2 i weekenden, siger han.

Plads mellem bordene
Tiden under nedlukningen har været lang, men den seneste tid er gået med at indrette alt, så caféen kan holde åbent og leve op til sundhedsmyndighedernes nye forskrifter.

- Lokalet her er på 88 kvadratmeter, og det svarer til, at der må sidde 29 mennesker. Vi har indrettet os med to borde, hvor der kan sidde op til 10 mennesker, og resten er små borde med plads til et par stykker eller op til fem. Ude på gaden kan der sidde yderligere otte med de fire borde, der er placeret med passende afstand, siger John Marienhof.

En anden ændring er, at barstolene er fjernet. Det skal hindre, at gæsterne sidder for tæt.

- Du kan stå foran bare i højst 14 minutter og 59 sekunder ad gangen, så følger vi reglerne, siger restauratøren.

Han tilføjer, at han selv er i risikogruppen for smitte med corona, da han har fåret nye lunger:

- Men jeg er ikke nervøs ved at stå her, for som lungepatient er jeg også udsat til daglig. Jeg har lært at passe på mig selv og siger til, hvis nogen kommer for tæt på. Og jeg tror, at en langtidseffekt af denne her epidemi er, at folk er blevet bedre til det med håndhygiejnen. Det synes jeg, er en rigtig god ting, siger John Marienhof.

Han får hjælp af sin servitrice: Ann Maibritt Riis, der ligesom ham har glædet sig til at komme i gang:

- Det bliver spændende at se, hvor mange af stamgæsterne, der finder tilbage, siger hun.

Gårdhave på vej
John Marienhof har en lille overraskelse i ærmet:

- Vi har brugt tiden, mens vi har været lukket ned, til at indrette et område med udendørs servering. Vi er kun en eller to uger fra at kunne åbne en gårdhave, hvor vi man kan både spise og drikke. Med de nuværende restriktioner kan der sidde 25-30 personer, men hvis afstandskravene bliver ophævet, kan der være mange flere, siger han.

I første omgang kan man kun købe smørrebrød, sandwich og den slags i caféen. Men når højsæsonen nærmer sig, er det planen at åbne for et mindre udvalg af varme retter.

- Vi håber at se en del danske turister i år, for vi har indset, at der nok bliver lidt længere mellem de udenlandske gæster i år, siger John Marienhof.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk