23. januar 2020
Ron Ridenour vil gerne debattere sine holdninger. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Ron Ridenour vil gerne debattere sine holdninger. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ron Ridenour kommer til Rytterskolen med kritisk bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ron Ridenour kommer til Rytterskolen med kritisk bog
Stevns - 16. marts 2019 kl. 15:26
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ron Ridenour bor i Strøby Egede. I sommer udgav han sin tiende bog i USA, der er særdeles kritisk over for styret af landet. Og det er ikke kun i disse »Trump-tider« - kritikken retter sig mod alle regeringer og præsidenter i nyere tid. På onsdag holder han foredrag med debat på Rytterskolen i Lille Heddinge med Stevns Bibliotekerne som arrangør.

arrow Læs også: Ron har stor foragt til styret i USA og bosatte sig i Danmark

Ron Ridenour er amerikaner med bopæl i Danmark siden 1980. For fem år siden flyttede han til Stevns, hvor han har bosat sig i en lejet bolig på Kystvejen i Strøby Egede med udsigt lige ud til Køge Bugt. Her besøgte DAGBLADET ham sidste får for at høre lidt nærmere om personen, forfatteren og freelance-journalisten, som i alt har udgivet 10 bøger på sit modersmål.

Sommeren 2018 udgav han en bog. Ikke i Danmark - men i USA. Bogen har titlen: The russian peace threat - Pentagon on alert. Selv om bogen ikke er ikke udkommet i Danmark, kan den findes på originalsproget på bibliotekerne både i Køge og Stevns. Og på onsdag 20. marts klokken 19-21 holder han sit foredrag under titlen: Trussel om fred!

Han spørger retorisk: Er Rusland en krigs- eller fredstrussel? Har Rusland forhindret amerikanerne i at gøre brug af atomvåben? Er det ikke USA, som er en trussel mod verdensfreden?

Efter foredraget om Ruslands og USA's politik i det 20. århundrede og op til i dag, håber han og arrangøren på en livlig debat.

Foredraget er gratis, man skal bare hente din gratis billet på bibliotekets hjemmeside eller facebook-side - begge steder under »Begivenheder«.

- Foredraget er for resten på dansk, lyder det fra Marianne Sivertsen fra Stevns Bibliotekerne.

Den nu 79-årige forfatter blev efter fire år i de forenede staters luftvåben overbevist om, at USA er et konstant krigsførende land. Han har siden fået et livslangt engagement i freds- og solidaritetsbevægelser, men uden at være tilknyttet et bestemt politisk parti.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk