25. september 2021
René Andersen er én af hverdagens helte. Han har meldt sig som frivillig hjerteredder på Stevns. Og der er plads til mange flere i den lokale gruppe, så man skal ikke holde sig tilbage. Vil du også være hjerteredder. kan du melde dig på www.redderliv.dk. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

René Andersen er én af hverdagens helte. Han har meldt sig som frivillig hjerteredder på Stevns. Og der er plads til mange flere i den lokale gruppe, så man skal ikke holde sig tilbage. Vil du også være hjerteredder. kan du melde dig på www.redderliv.dk. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: René er helt klar til at redde andres liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

René er helt klar til at redde andres liv
Stevns - 01. november 2018 kl. 06:05
Af Erik Nielsen

Flere frivillige skal uddanne sig til hjerteredder, så chancen for at overleve et hjertestop bliver større.

Det er målet med en kampagne, der har Region Sjælland og Dansk Folkehjælp i front. På Stevns har René Andersen sagt ja til at blive frivillig hjerteredder.

- Jeg er vokset op med frivilligt arbejde i Glostrup. Det er ligesom en måde at give noget tilbage til det samfund, man lever i. Og da jeg for under et år siden flyttede fra Solrød til Strøby Egede, så tænkte jeg, at det kunne være fint at være med i sådan en lokal hjerteredder-gruppe, så det meldte jeg mig til, siger han, da DAGBLADET har sat ham stævne ved én af de hjertestarter, som mange mennesker hver dag kommer i kontakt med.

Det er den, der sidder lige uden for Stevnshallen i Store Heddinge.

Som uddannet hjerteredder indvilger René Andersen i at kunne kontaktes via en app på sin mobiltelefon for at køre eller løbe til nærmeste hjertestop, hvis der kommer en melding på det. Hjertereddere er i udgangspunktet til rådighed 24 timer i døgnet, og formålet er at spare livsvigtige minutter ved at ankomme til stedet og give hjerte-lunge-redning, inden ambulancefolkene står klar.

- Jeg er blevet »bippet« en enkelt gang. Det var midt om natten, og det tog mig et stykke tid at lokalisere, hvor det var, så jeg blev nødt til at melde pas, fortæller René Andersen, der inden han flyttede til Stevns Kommune allerede var godt kendt i området, da han for en årrække tilbage var formand for Stevns Motorklub.

I tilfælde af et hjertestop bliver de tre nærmeste hjertereddere tilkaldt, og hver person har sin egen opgave. Den første på stedet skal i gang med selve hjerte-lunge-redningen, næste person skal hente nærmeste hjertestarter, mens den tredje person enten skal afløse ved hjertemassagen eller vise ambulancefolkene vej.

Hjerteredderen fra Stevns bakker fuldt op om den regionale kampagne, som skal skaffe flere hjertereddere.

- Det er en fantastisk sag, og det er kun godt, hvis flere kan træde til på åben gade eller hjemme hos folk, pointerer René Andersen.

Vil du også være hjerteredder. kan du melde dig på www.redderliv.dk.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk