15. august 2020
Forfatteren Leif Davidsen - kommer til Stevns Valgmenighed onsdag 22. januar.
Forfatteren Leif Davidsen - kommer til Stevns Valgmenighed onsdag 22. januar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Religionens renæssance i Rusland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Religionens renæssance i Rusland
Stevns - 14. januar 2020 kl. 06:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag 22. januar kan man møde forfatteren: Leif Davidsen, der i 1980'erne var DR's korresponent i Sovjetunionen i de sidste år før regimets fald. Mødet holder i Stevns Valgmenighed og begynder kl. 19.00 i kirken med en mindre aftengudstjeneste ved valgmenighedspræst Aksel Bording. Efter gudstjenesten går man over i menighedssalen, hvor der vil være kaffe m.v. Omkring kl. 20 vil Leif Davidsen holde sit foredrag om religionens renæssance i Rusland.

Den russisk-ortodokse kirke er i dag en vigtig magtfaktor i Rusland. Kirken støtter varmt præsident Putins såkaldte genrejsning af Rusland og hans forsvar for den russiske verden, som er sproget, kulturen og den ortodokse tro.

Den russisk-ortodokse kirkes 1000-årige historie er yderst dramatisk. I 1924 var den så godt som udslettet under Stalin, der dog tillod den at eksistere under skrappe forordninger, fordi han havde brug for dens evne til at appellere til russernes fædrelandskærlighed, da Nazi-Tyskland angreb i 1941.

Leif Davidsen fortæller om kirkens dramatiske historie fra dens næsten udslettelse, dens overlevelse i kommunisttiden og frem til religionens renæssance i tiden efter Sovjetstatens opløsning i 1991. Med dens aktuelle tætte bånd til Kreml har kirken genvundet sin styrke, velstand og respekt i befolkningen. Efter foredraget er der rig mulighed for spørgsmål og debat.

Mødet er arrangeret af menighedsrådene for Stevns Valgmenighed samt for Lille Heddinge-Højerup, Havnelev, Magleby-Holtug og Store Heddinge sogne.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk