7. august 2020
I næsten tre måneder har kontorerne på rådhuset stået tomme, mens hovedparten af medarbejderne har arbejdet hjemme. Nu er omkring en tredjedel af dem vendt tilbage til deres arbejdsplads. Foto: Henrik Fisker
I næsten tre måneder har kontorerne på rådhuset stået tomme, mens hovedparten af medarbejderne har arbejdet hjemme. Nu er omkring en tredjedel af dem vendt tilbage til deres arbejdsplads. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rådhuset genåbner så småt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rådhuset genåbner så småt
Stevns - 08. juni 2020 kl. 13:00
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag morgen mødte op mod 70 medarbejdere ind på arbejdet på rådhuset i Store Heddinge, og det er det højeste antal, siden samfundet blev lukket ned for lige knap tre måneder siden for at begrænse faren for spredning af coronasmitte.

De 70 medarbejdere svarer til omkring en tredjedel af samtlige ansatte på rådhuset. Når ikke flere får lov at møde fysisk på deres arbejdsplads, skyldes det den politiske beslutning i Folketinget om, at kun offentlige arbejdspladser vest for Storebælt kan genåbnes fuldt ud. De sjællandske kommuner skal fortsat tage særlige forholdsregler, fordi smittetrykket med corona fortsat er højere i Region Sjælland og Region Hovedstaden end i resten af landet.

Men nu kan Stevns Kommune - der vel at mærke ikke har haft nye smittede borgere i flere uger - begynde en forsigtig genåbning. Kommunens krisestab har på den baggrund valgt at genåbne de områder med flest sagspukler først.

De medarbejdere, som kan møde fysisk op på rådhuset, kommer primært fra Arbejdsmarked (f.eks. nye ledige og virksomhedsservice), Børn & Læring (f.eks. børnesager og familierådgivning) og Borgerservice (f.eks. telefonomstilling samt pas og kørekort).

- Stevns Kommune har gennem hele coronakrisen fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derfor er vi omhyggelige med kun at genåbne de kritisk, nødvendige funktioner samt de funktioner, hvor der er opstået sagspukler undervejs i coronaforløbet, f.eks. på arbejdsmarkedsområdet, hvor der er kommet flere ledige som følge af krisen, siger borgmester Anette Mortensen (V).

Forskellige indgange

For at den delvise genåbning kan ske sikkert og forsvarligt, har Stevns kommune måttet forandre på en række ting. F.eks. kan alle, som skal besøge rådhuset, ikke benytte den samme indgang. Der er restriktioner på, hvor mange, der kan være i venteområdet, og der skal være adgang til ordentlig håndhygiejne. Herudover har kommunen fjernet møbler, der ikke kan gøres rene.

- På en gennemsnitlig dag vil der maksimalt være 70 medarbejdere på rådhuset. Vi vurderer løbende, hvilke medarbejdere, som kan møde fysisk på rådhuset, og hvilke medarbejdere som fortsat skal arbejde hjemmefra i det omfang, at deres opgaver tillader det, siger kommunaldirektør Per Røner.

Borgmesteren tilføjer, at der vil formentlig gå et stykke tid endnu, hvor der er rigtig meget, som ikke ligner sig selv.

- Derfor appellerer jeg fortsat til stevnsboerne om at passe på sig selv, hinanden og nu også på os, når de skal besøge rådhuset, siger hun.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk