20. september 2021
Per Vibskov har tidligere været sognepræst for Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge, inden han blev provst på Nørrebro i København. Nu opfordrer flere kolleger ham til at stille op som ny biskop. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Per Vibskov har tidligere været sognepræst for Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge, inden han blev provst på Nørrebro i København. Nu opfordrer flere kolleger ham til at stille op som ny biskop. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Provst med højt til loftet og fortid på Stevns opfordres til at blive biskop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Provst med højt til loftet og fortid på Stevns opfordres til at blive biskop
Stevns - 23. juli 2021 kl. 05:49
Af Erik Nielsen

Den tidligere sognepræst ved Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge samt Roskilde Domkirke, Per Vibskov, der siden 2015 har været provst på Nørrebro i København, er af en række præster indenfor Roskilde Stift blevet opfordret til at stille op som ny biskop. Det skriver Roskilde Avis.

Stillingen som øverste chef for Folkekirken i Roskilde-området og på det meste af Sjælland bliver ledig fra midten af 2022, når den nuværende biskop Peter Fischer-Møller har besluttet at gå af.

Før sin tid i Roskilde var Vibskov sognepræst i købstaden Store Heddinge på Stevns, hvor han ligesom i Roskilde gjorde sig bemærket som en teolog, der ønskede en kirke med »højt til loftet«. Per Vibskov er også stadig særdeles aktiv som formand for styregruppen for det sociale værested Café Stevns i Store Heddinge.

Inden han blev teolog var Per Vibskov uddannet blikkenslager. Desuden er han bassist, der holder af både jazz samt rock og endda har spillet på Roskilde Festivalen..

Har ikke bestemt sig
Per Vibskov siger til Roskilde Avis, at han endnu ikke har afgjort, om han overhovedet vil stille op.

- Jeg er meget glad for mit nuværende job som provst på Nørrebro. Her er mange mennesker, som jeg er glad for at samarbejde med, så det er ikke noget, man bare lige forlader.

Tidligere har to kandidater allerede meldt sig til at overtage bispestolen i Roskilde, nemlig Rasmus Nøjgaard fra Østerbro og provsten i Næstved Anna Helleberg Kluge.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk