7. august 2020
Karl Peter Andersen , der er forpagter af traktørstedet Højeruplund har flere gange mødt prins Henrik, og han har også haft privat besøg af prinsen i Højerup. Foto: Elmer Madsen
Karl Peter Andersen , der er forpagter af traktørstedet Højeruplund har flere gange mødt prins Henrik, og han har også haft privat besøg af prinsen i Højerup. Foto: Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Prins Henrik har sat tydelige spor på Stevns

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Prins Henrik har sat tydelige spor på Stevns
Stevns - 14. februar 2018 kl. 13:41
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karl Peter Andersen overtog forpagtningen af traktørstedet Højeruplund med indgangen til 2014. Da DAGBLADET besøgte ham dengang, lagde han ikke skjul på, at han var en dyb beundrer af Kongehuset, og han forklarede også, at han ved flere lejligheder via sit arbejde som butler har haft kontakt til det royale miljø.

arrow Læs også: Uden Prins Henriks indsats intet besøgscenter

Traktøren er uddannet tjener fra Hotel Hvide Hus i Køge og har i mange år arbejdet som butler, hushovmester, kok og tjener i private husholdninger, på godser og herregårde.

- Jeg har selvfølgelig kontakt til nogle af mine tidligere arbejdsgivere endnu. Og det var ved et besøg hos én af dem, at jeg traf prinsgemalen og inviterede ham til frokost her hos mig i Højeruplund, forklarer Karl Peter Andersen til DAGBLADET, da vi ringer og spørger om han kan sætte nogle ord på sine møder med prins Henrik.

- Jeg blev oprigtigt glad, da prinsgemalen sagde ja til at komme og spise frokost her hos mig. Det var en stor ære for mig. Han var altid åben og spurgte til, hvordan det gik alle de gange, jeg har mødt ham. Da jeg så overtog forpagtningen af Højeruplund, så inviterede jeg ham første gang jeg mødte ham ved et arrangement. Det gjorde jeg også næste gang jeg mødte ham, og da jeg mødte ham tredje gang, så sagde prins Henrik, inden jeg nåede at sige noget: »Ja, ja, jeg skal nok komme og besøge dig«, forklarer Karl Peter Andersen, der ved besøget serverede en fire retters menu for prins Henrik, efter prinsen havde været ude at se det smukke område ved Højeruplund:

- Prinsen har altid været meget opmærksom på de folk, der var rundt omkring ham. Og selvom jeg kun var ansat på de steder, han havde sin gang, så har han altid været utrolig flink over for mig. Han spurgte altid til, hvordan det gik, og han kunne huske, hvad det var vi havde snakket om sidst, så det blev spurgt til tingene. Det var jo også derfor, at jeg kunne invitere ham en tur til Stevns.

I dag er flaget på halv på flagstænger ved traktørstedet.

- I morges da jeg mødte ind, startede jeg dagen med at hejse flagene på halv. Desværre er der ikke så meget vind i dag. Men flagene er hejst. Prins Henrik er også én af grundende til, at vi på traktørstedet har en kongelig stue, som jeg selvfølgelig også viste ham, da han var på besøg, siger Karl Peter Andersen til DAGBLADET.

arrow Royal bisættelse markeres med kirkeklokker, møller og flag
20. februar 2018 kl. 08:08 Opdateret: kl. 08:10
arrow Præst tæt på kongefamilien bisætter prins Henrik
20. februar 2018 kl. 06:30 Opdateret: kl. 06:30
arrow Over 5000 så mandag prins Henriks båre
19. februar 2018 kl. 20:11 Opdateret: kl. 20:20
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk