23. oktober 2018
Onsdag er der politisk satire i Snurretoppen. Pressefoto
Onsdag er der politisk satire i Snurretoppen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk satire på scene-kanten i Store Heddinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk satire på scene-kanten i Store Heddinge
Stevns - 13. november 2017 kl. 15:12
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skattesagens helte er skarp politisk satire og musikalsk demokrati-storvask, som bliver udspillet på scenen i Snurretoppen i Store Heddinge onsdag 15. november. Sådan skriver Stevns Teaterforening i en pressemeddelelse, da de har sat politisk satire på programmet lige op til kommunalvalget.

- Men det havde vi ikke tænkt på, da vi planlagde sæsonen. Det er bare et ekstra plus, siger formand Leif Sinius:

- Ina Miriam Rosenbaum favner utrolig bredt. Sidst hun var her, var det med det meget charmerende portræt af Marguerite Viby. Der er musik og holdning i alt, hvad hun laver.

Demokratiet har hovedrollen, når hun sammen med skuespillerne Andreas Jebro, Søren Bang Jensen og et live-orkester tager Helle Thorning-Schmidts skattesag under satirisk og musikalsk behandling.

Sangteksterne er skrevet af Jens Korse fra satiregruppen Selvsving.

En skattesag, en lækagesag, et folketingsvalg, en politianklage og en permanent hjemsendelse af en departementschef.

Eller med andre ord: »Var det ikke noget med, at statsministerens mand er bøsse?«

I en underholdende, satirisk tour de force optrevler tre skuespillere og to musikere rækken af hændelser, der førte til nedsættelsen af skattesagskommisionen. Kommissionen skulle forsøge at finde hoved og hale i den betændte sag om Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skatteforhold. Men hvad fandt den egentlig ud af?

I et forsøg på at gennemskue det politiske spil, de professionelle benspænd og de særlige spilleregler, der gælder for politikere, spindoktorer og embedsmænd udspiller skattedramaet sig i et legende og musikalsk Saturday Night Live-univers.

De tre skuespillere tramper sig med støtte af live-musik og satiriske sangtekster igennem hændelserne, drevet af en massiv trang til for engang skyld at give demokratiet hovedrollen.

Skattesagens Helte er første del i serien »Projekt Glemmebogen«, der kigger nærmere på demokratiske skandaler, der er gået i vores kollektive glemmebog - der bliver tykkere og tykkere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk