28. maj 2020
Et billede fra tidligere år viser tydeligt, hvor tæt folk sidder ved den velbesøgte pinsegudstjeneste. Den går ikke i år.
Et billede fra tidligere år viser tydeligt, hvor tæt folk sidder ved den velbesøgte pinsegudstjeneste. Den går ikke i år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pinsegudstjeneste i det fri er aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pinsegudstjeneste i det fri er aflyst
Stevns - 22. maj 2020 kl. 07:52
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tryggevælde Provstis fælles friluftsgudstjeneste blev første gang holdt Boesdal Kalkbrud i 2003, og hvert år lige siden har de maleriske rammer nær Stevns Klint og Østersøens blå bølger samlet adskillige hundreder af kirkegængere. Efter at provstiet efter sin sammenlægning i 2007 voksede og nu samler 37 kirkesogne under sin hat, har der nogle år været pænt på den anden side af 1000 deltagere i kalkbruddet på 2. pinsedag.

Men i år bliver der ingen fælles pinsegudstjeneste under åben himmel. Den er som så meget andet aflyst som følge af coronakrisen.

- 2. pinsedag falder i år 1. juni, hvor der stadig vil gælde et forsamlingsforbud mod flere end 10 personer. I kirkerummet må vi gerne være flere, når hver person har et areal på fire kvadratmeter til rådighed. Men det går ikke at samle så mange mennesker til fælles gudstjeneste i år, siger provst Erhard Schulte Westenberg.

I stedet opfordrer han præsterne i sit provsti til at holde pinsegudstjenester i deres respektive kirker.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk