21. februar 2020
Modelfoto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Modelfoto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pendlerne får en ny takststigning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pendlerne får en ny takststigning
Stevns - 09. oktober 2019 kl. 12:56
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Pendlere, der kører med bus og tog mellem Stevns og København, skal næste år betale lidt mere for turen. Det fremgår af takstbladet for 2020, der træder i kraft søndag 19. januar og omfatter rejser med DSB, Metroselskabet og Movia. Den samme takststigning rammer dog ikke pendlerne, der kan nøjes med at rejse fra Køge og København. På denne strækning holder Movia priserne i ro med den nye prispolitik.

I gennemsnit stiger taksterne for at køre med bus, tog og metro på Sjælland med 1,6 procent. Det er Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, der fastsætter, hvor meget priserne i kollektiv transport i gennemsnit må stige.

Men taksterne stiger altså ikke lige meget på alle produkter. Prisen stiger typisk på de korte rejser (2-6 zoner) og på de helt lange rejser (11 zoner og derover). Derimod har selskaberne samlet i Din Offentlige Transport (DOT) valgt at friholde de mellemlange rejser (7-10 zoner), fordi »kunderne på disse zoneafstande de senere år har oplevet prisstigninger over gennemsnittet«.

I praksis betyder det, at en rejse med S-toget fra Køge til København H kommer til at koste det samme næste år, mens prisen for en tur fra Stevns til København H stiger.

Rejser man med periodekort over 11 eller 12 zoner, stiger taksten for 30 dage mellem 2 og 3,8 procent svarende til 15-40 kroner. Der er 14 zoner fra Rødvig og Store Heddinge til København H, men Movia opkræver ikke betaling ud over 12 zoner, hvis man har pendlerkort.

Det gør selskabet derimod ved brug af Rejsekort og kontantbilletter. For de 14 zoner fra Rødvig til København H kan der ventes stigninger fra 2,2 til 4,1 procent - svarende til max. 3 kroner. Prisen for denne tur er i dag 91 kroner.

Til gengæld stiger prisen ikke på kontantbilletter. For en tur Rødvig - København H vil den uændret være 132 kroner.

Det nye takstblad kommer oven i de ekstraordinært store prisstigninger på offentlig transport mellem Stevns og hovedstaden, som trådte i kraft i januar 2017, hvor hele takstsystemet på Sjælland blev lagt om. Kommunalbestyrelsen har indtil videre forgæves argumenteret for, at stevnske pendlere udsættes for forskelsbehandling og betaler for en høj pris for den offentlige transport.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk