26. maj 2020
Folketingsmedlem Tanja Larsson (forrest i midten) blev modtaget af den socialdemokratiske gruppe samt af partiformand Morten Kasper (th.) og veteranen Mogens Hansen (bagerst). Thomas Overgaard var fraværende. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Folketingsmedlem Tanja Larsson (forrest i midten) blev modtaget af den socialdemokratiske gruppe samt af partiformand Morten Kasper (th.) og veteranen Mogens Hansen (bagerst). Thomas Overgaard var fraværende. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Partifæller fejrede Tanja med bobler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Partifæller fejrede Tanja med bobler
Stevns - 20. september 2019 kl. 19:56
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De store smil var fremme, da det nyudnævnte folketingsmedlem Tanja Larsson sent torsdag eftermiddag ankom til rådhuset i Store Heddinge for at hilse på sine socialdemokratiske partifæller. Officielt var hun inviteret til at deltage i partiets gruppemøde på rådhuset, men de to flasker med »bobler«, som hun hentede ud af bagagerummet på sin bil, afslørede, at dagsordenen for dagens møde ikke mindst havde et festligt præg.

arrow Læs også: Tanja vil være talerør for landdistrikterne

Tanja Larsson blev modtaget med knus og en flot buket med røde nelliker. Stemningen var høj, og den lokale partiformand: Morten Kasper kaldte det »stort«, at det endelig er lykkedes at få en lokal socialdemokrat valgt til Folketinget.

- Vi gjorde det - og det er jeres fortjeneste, at det lykkedes. For første gang siden Stauning sidder der en socialdemokrat fra Faxe-kredsen i Folketinget, og det er oven i købet én, som bor i området, siger Tanja Larsson til sine partifæller.

Hun har adresse i Faxe Ladeplads og blev ved folketingsvalget førstesuppleant til Folketinget, selv om hun fik flere personlige stemmer end Henrik Sass Larsen, der på grund af partiets opstillingsregler fik mandatet. Siden har han sygemeldt sig og nu helt droppet sin plads i tinget til fordel for en direktørstilling i det private erhvervsliv. Dermed kan Tanja Larsson indtage sin plads, når Folketinget åbner tirsdag 1. oktober.

- Jeg glæder mig vildt til at repræsentere Faxe-kredsen og blive det lokale talerør. I valgkampen førte jeg kampagne sammen med Jacob Panton fra Venstre og Sejer Folke fra Enhedslisten, og vi lovede hinanden, at hvis én af os skulle blive valgt, ville vi repræsentere Stevns og Faxe på tværs af partiskel. Det har jeg selvfølgelig ikke glemt, siger Tanja Larsson til DAGBLADET.

Hun nævner statsvejen til Stevns og Østbanens nedslidte skinner som oplagte mærkesager, som hun gerne markere sig på.

Den socialdemokratiske gruppeformand Steen S. Hansen glæder sig over at have fået en lokal repræsentant i Folketinget.

- Det har stor betydning, at vi har en direkte forbindelse her fra området til Christiansborg, siger han.

Tanja Larsson har de seneste dage fået rigtig mange lykønskninger fra nær og fjern. En af dem er hun særligt glad for.

- Der kom en buket blomster fra Dansk Folkeparti i Faxe med ønsket om et godt samarbejde. Det er præcis den måde, som jeg ser mig selv på, hvor jeg repræsenterer lokalområdet på tværs af partiskel, siger hun.

arrow Sass Larsen-afløser: Det er ikke gået op for mig endnu
18. september 2019 kl. 16:40 Opdateret: kl. 16:42
arrow Tanja Larsson: - For pokker, jeg bliver så ydmyg
18. september 2019 kl. 14:38 Opdateret: kl. 12:15
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk