25. februar 2020
En verdenskrig er under opsejling, hvis det ikke lykkedes at undslippe bunkeren på Stevnsfort.      Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

En verdenskrig er under opsejling, hvis det ikke lykkedes at undslippe bunkeren på Stevnsfort. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt spændende flugtspil fra én af koldkrigsmuseets bunkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt spændende flugtspil fra én af koldkrigsmuseets bunkere
Opdateret 16. august 2019 kl. 10:29
Stevns - 16. august 2019 kl. 05:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt tiltag på Koldkrigsmuseum Stevnsfort: Escape Room, kan både fungere som undervisning for udskoling og ungdomsuddannelser, og som event for grupper - eksempelvis ved teambuilding- eller firmaudflugter.

Hårene rejser sig givet i nakken, når hele holdet er fanget i Bunker 18 i fællesskab skal knække koden for at undslippe bunkeren. Timeren er sat i gang til nedtælling, og det hele går ud på at forhindre en tredje verdenskrig. Nu kan du få én på opleveren i Escape Room Stevnsfort!

De besøgende, som kommer til at skrue tiden tilbage og befinder sig i 1983. Den Kolde Krig er på sit højeste. En terrorist fra den tyske terrororganisation Rote Armeé Fraktion har låst flugtspildeltagerne inde i bunkeren og startet nedtællingen på et dansk Nike Hercules-missil som peger mod Østtyskland.

Målet er at fremprovokere et massivt modangreb fra Østblokken, som vil udslette de vestlige samfund. Deltagerens mission er at stoppe affyringen. Men først må man undslippe bunkeren og finde koden til at deaktivere missilet.

Sådan lyder oplægget til Koldkrigsmuseums Stevnsforts nyeste tiltag - Escape Room.

Deltagerne skal løse gåder og knække koder for at slippe ud af bunkeren i tide og forhindre tredje verdenskrig.

Det hele er allerede i gang, da Koldkrigsmuseum Stevnsfort i mandags 12. august bogstavelig talt åbnede dørene for deres Bunker 18, hvor Escape Room skal foregå.

Rammerne er så autentiske, som de kan blive. Bunker 18 husede tidligere den hemmelige kommunikation og efterretning og er i dag ikke en del af den rundvisning, som museets gæster oplever.

- Escape Room er en populær formidlingsform og med vores omgivelser og historie er det helt ideelt. Den Kolde Krig og dens dramaer er helt oplagt til Escape Room-formen, forklarer museumsinspektør Iben Bjørnsson.

Bunkeren huser således også Stevnsforts rollespil, som i øjeblikket udbydes som et spændende alternativ til de gymnasiale uddannelser.

- Vi arbejder også på en version af rollespillet som kan tilbydes til firmaer og organisationer. De formidlingsformer, hvor folk selv skal leve sig ind i historien er populære, og vi vil naturligvis gerne følge med den efterspørgsel, lyder det fra museumsinspektøren.

Escape Room kan derfor både fungere som undervisning for udskoling og ungdomsuddannelser, og som event for grupper - eksempelvis ved teambuilding- eller firmaudflugter.

Efter forløbet i bunkeren er der rundvisning på resten af Koldkrigsmuseum Stevnsfort inklusiv undergrunden, og det hele varer cirka tre timer, og man kommer ud at gå cirka tre kilometer undervejs. Der er forskellige priser for mindre og større grupper samt for skoler og uddannelsesinstitutioner. Få mere information på hjemmesiden www.kalklandet.dk eller ring og hør nærmere på telefon 56 50 28 06.

Ved grupper over 15 personer starter halvdelen i Escape Room, mens den anden halvdel starter med rundvisning i Stevnsfortets undergrund. Parterne bytter så midtvejs i forløbet.

PRÆCISERING: I ovenstående afsnittet om priser havde vi i første omgang skrevet, at det koster 3.000 kroner. Det er dog ikke korrekt, da der er differentierede priser, så nu står der: Der er forskellige priser for mindre og større grupper samt for skoler og uddannelsesinstitutioner. Få mere information på hjemmesiden www.kalklandet.dk eller ring og hør nærmere på telefon 56 50 28 06.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk