28. september 2020
Sådan ser det nye logo ud.
Sådan ser det nye logo ud.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt beredskab med Køge er godkendt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt beredskab med Køge er godkendt
Stevns - 30. november 2019 kl. 14:58
Af Erik Nielsen

Kommunalbestyrelsen har nu godkendt den endelige samarbejdsaftale om nyt beredskabssamarbejde mellem Stevns, Solrød og Køge kommuner. Samarbejdsaftalen træder i kraft ved årsskiftet.

Base i Køge

Det nye beredskabssamarbejde får base i Køge hos ETK Brand & Redning på Tigervej i Køge. Der bliver tale om et stort beredskab med cirka 200 personer, der, udover Falcks brandfolk og indsatsledere fra Køge, består af frivillige indsatsfolk, nødbehandlere på Stevns med videre.

Med den nye aftale køber Solrød og Stevns kommuner begge beredskabsydelsen hos Køge Kommune, som derfor står for den daglige drift af beredskabet, hvor der stadig er udryknings-stationer i både Store Heddinge og Hårlev med henholdsvis 22 og 15 deltidsbrandmænd.

- Det har været en givende og meningsfuld proces at løbe det nye beredskabssamarbejde i gang, og vi er nu tre nabokommuner, som løser en meget vigtig opgave sammen. Jeg er meget tryg ved den nye aftale på stevnsborgernes vegne, lyder det fra borgmester Anette Mortensen.

Nyt logo

Samtidig med godkendelsen af samarbejdsaftalen godkendte Kommunalbestyrelsen også et nyt logo for beredskabet.

Som led i at etablere det nye beredskab, skal de tre kommuner også nedsætte hver deres beredskabskommission. I Stevns Kommune kommer Beredskabskommissionen til at bestå af fem medlemmer:

Borgmesteren: Anette Mortensen
Tre medlemmer udpeget af Økonomiudvalget: Steen S. Hansen, Bjarne Nielsen og Jørgen Larsen

Én repræsentant fra politiet: Udpeges senere

Klaus Stevns Madsen fra Stevns frivillige indsatsfolk, Klaus Stevns Madsen, blev ligeledes udpeget som observatør i beredskabskommisionen.

Ingen medarbejder-repræsentant

Kommunalbestyrelsen undlod at udpege en medarbejderrepræsentant som observatør. Det var der ellers lagt op til i dagsordenen.

- Vi skal ikke udpege en medarbejderrepræsentant, da det er Falck, der håndterer opgaven, og vi køber vores ydelser i Køge, så det er i Køge medarbejderrepræsentanten skal vælges, sagde borgmester Anette Mortensen som begrundelse for, at der ikke skal vælges en medarbejderrepræsentant på Stevns.

Denne beslutning bekymrede socialdemokraten Thomas Overgaard.

- Det er altid et godt princip at inddrage medarbejderne i det overordnede arbejde. De har jo fingeren på pulsen og ved, hvad der sker. Men vi må se hen ad vejen om det bliver nødvendigt, sagde han.

Byrådet i Solrød godkendte samarbejdsaftalen mandag den 25. november, mens Køge godkendte aftalen den 26. november og Stevns den 27. november.

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk