15. december 2017
Nye toner: Nyt Stevns vil ikke for enhver pris pege på Mogens Haugaard som borgmester på valgnatten. Hovedsigtet er nu at samle sig om en borgerligt-liberal politik, lyder meldingen fra listens formand: Lars Kristiansen. Foto: Thomas Olsen
Nye toner: Nyt Stevns vil ikke for enhver pris pege på Mogens Haugaard som borgmester på valgnatten. Hovedsigtet er nu at samle sig om en borgerligt-liberal politik, lyder meldingen fra listens formand: Lars Kristiansen. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt Stevns sender et nyt signal om borgmesterpost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt Stevns sender et nyt signal om borgmesterpost
Opdateret 19. september 2017 kl. 21:40
Stevns - 19. september 2017 kl. 14:16
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den tværpolitiske liste Nyt Stevns - der i det tidlige forår så dagens lys på initiativ fra borgmester Mogens Haugaard efter hans dramatiske exit fra Venstre - udsender nu et nyt politisk signal. For første gang åbner Nyt Stevns muligheden for, at listen på valgnatten kan komme i en situation, hvor den ikke peger på Mogens Haugaard som borgmester efter valget. Det skriver DAGBLADET Stevns tirsdag.

arrow Læs også: Nyt Stevns: Vi hører hjemme i blå blok

Det var Nyt Stevns' formand: Lars Kristiansen, der gav bolden op på pressemødet tirsdag morgen:

- Jeg ved godt, at jeg tidligere har sagt, at vi går til valg på at få et få Mogens genvalgt som borgmester. Det er stadig vores bedste bud, men jeg vil gerne nuancere det derhen, at det ikke er et must for os, at Mogens skal være borgmester igen. Vi tager udgangspunkt i, hvad valgresultatet viser og ser, hvem der kan skabes flertal for, siger Lars Kristiansen.

Borgmester Mogens Haugaard bekræfter sin formands ord:

- Nogle har forsøgt at skabe det rygte, at Nyt Stevns kun kan samarbejde med dem, der vil pege på mig som borgmester. Det er ikke tilfældet, siger han.

Med den udtalelse kan Konservative og Liberal Alliance fortsat lancere henholdsvis Mikkel Lundemann Rasmussen og Rasmus Englund som borgmesterkandidater. Hvem af dem, der i givet fald får buddet sammen med Mogens Haugaard, afgør vælgerne.

- Vi må se på de personlige stemmetal, før vi træffer beslutningen. Det må være udgangspunktet for forhandlingerne, siger den konservative formand: Lasse Olsen.

Mogens Haugaard glæder sig over, at Nyt Stevns som politisk projekt nu er blevet legitimeret af »to så velfunderede partier som LA og K«.

Samtidig betyder samarbejdet imidlertid, at Nyt Stevns nu er politisk placeret i det, som partierne selv kalder »den borgerligt-liberale blok«. Det kan være en udfordring for en liste, der fra starten har lanceret sig selv som en tværpolitisk nyskabelse uden partipolitiske bindinger.

- Vores kandidater ville formentlig stemme på alt fra Socialdemokratiet til Dansk Folkeparti, hvis der var folketingsvalg. Det er en del af vore politiske identitet og samtidig ét af de kunststykker, som vi skal kunne håndtere. Men lokalt på Stevns går vi til valg på politisk ordentlighed og økonomisk ansvarlighed, som er forudsætningen for, at vi overhovedet kan give penge ud. Her er vi helt enige med Konservative og Liberal Alliance, og det har alle 17 kandidater tilsluttet sig, siger Mogens Haugaard.

arrow Nyt Stevns udskifter to kandidater
22. september 2017 kl. 14:03 Opdateret: kl. 12:20
arrow Nyt samarbejde skal sikre blå borgmester
19. september 2017 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk