16. juni 2021
28 medlemmer af Nyt Stevns deltog i den udendørs generalforsamling, der blev holdt på gårdspladsen hos formand Poul Erik Brixtofte. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

28 medlemmer af Nyt Stevns deltog i den udendørs generalforsamling, der blev holdt på gårdspladsen hos formand Poul Erik Brixtofte. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt Stevns: Skatten ned i 2022

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nyt Stevns: Skatten ned i 2022
Stevns - 10. maj 2021 kl. 14:35
Af Henrik Fisker

Står det til Nyt Stevns, skal kommuneskatten på Stevns sættes ned allerede fra næste år. Det slog den nyvalgte borgmesterkandidat Mogens Haugaard fast, da han aflagde kommunalpolitisk beretning på listens generalforsamling søndag.

arrow Læs også: Kampafstemning om kontingentet

- Vi går til budgetforhandlinger med ønske og krav om gradvis tilbagerulning af skatteforhøjelsen. Vi siger ikke, at vi kan lande på 25 procent igen, men vi vil tage udgangspunkt i en skat for 2022 på 25,3 procent - altså en skattenedsættelse på 0,7 procent, sagde han.

Dermed rammer Nyt Stevns foden ned på en øm tå i det borgerlige valgforbund, som listen indgår i, idet både Venstre og Konservative i efteråret - mere eller mindre nødtvungent - stemte for den rekordstore skatteforhøjelse på 1,0 procentpoint til de nuværende 26,0 procent.

- Vi har en forventning om, at vi allerede i indeværende år - efter at vi indgik i valgforbund med de borgerlige partier - får gode, stærke fingeraftryk på budget 2022, som vedtages i oktober, sagde Mogens Haugaard.

Han fastslog, at den vigtigste opgave som politiker er »at drive en kommune så effektivt som muligt, dvs. høj service for lavest mulige omkostninger«.

- Skattestigninger rammer også skævt blandt borgerne. Det er lavindkomstgrupper, der rammes hårdest, for det er her, at det månedlige rådighedsbeløb udhules mest. Derfor er skattestigninger socialt skæve, sagde han.

Videre understregede han, at Nyt Stevns ikke forventer at få det hele igennem.

- Men vi har en forventning om, at vi bliver tilgodeset mere, end vi ellers er blevet, og vi har også en en forventning om, at den politiske budgetproces bliver en ærlig og åben politisk proces, hvor vi får god tid til politiske drøftelser, sagde Mogens Haugaard, der tilføjede, at næste års budget skal være »et budget i balance«.

Vejen og Ådals Mark
I sin beretning kom Mogens Haugaard endvidere omkring debatten om statsvejen uden dog at afsløre, hvilken linjeføring listen ender med at pege på. Han slog fast, at der er de daglige pendlere, der har brug for en vej.

Videre vil Nyt Stevns gå til valg på minimumsnormeringer i daginstitutionerne, ligesom fagligheden på demensområdet skal styrkes. Han kaldte budgetover- skridelse på ældreområdet »helt uacceptabel«.

- Vi er nødt til at få kulegravet hele socialområdet af en ekstern spiller, sagde han.

Også kommunalbestyrelsesmedlem Jørgen Larsen havde ordet for at gennemgå nogle af de sager, som han har arbejdet med. Han nævnte bl.a. byggeriet på Ådals Mark, som han tog æren for at få stoppet:

- Hvis jeg ikke havde taget sagen op i Kommunalbestyrelsen, så havde de været i fuld gang med at bygge derude nu. Det lykkedes at få det stoppet takket være en stor gruppe borgere og ildsjæle i Strøby Egede, sagde Jørgen Larsen, der gentog sin påstand fra sidste års generalforsamling, at han og Nyt Stevns generelt har haft svært ved at komme til orde i »avisen«.

Direktørerne på rådhuset
Den politiske debat efter beretningerne gik i flere retninger, men handlede ikke mindst om sandfodringen, hvor alle, der havde ordet, kritiserede, at Kommunalbestyrelsen vil bruge 1,6 million kroner på at lægge sand, der »bare skyller ud i havet«.

- Så ville jeg hellere bruge fem, syv eller 10 millioner og så gøre det ordentligt. Den løsning, som er valgt, er jo bare for at lukke munden på kritikerne i Rødvig, sagde Jørgen Larsen.

Andre kommenterede den nedtagne hæveautomat i Rødvig, og Ole Sørensen rejste spørgsmålet om »uro på direktionsgangen« i kommunen:

- Ingen af lederne i kommunen bor i Stevns Kommune og ved ikke en skid om, hvad der sker. Det er jo bare et springbræt at blive direktør på Stevns, og så skal de videre, mente han.

Men både Mogens Haugard og Jørgen Larsen forsvarede de tre direktører i kommunen:

- Der har været en vis turbulens med udskiftning. Og ja, de bor alle tre inde i København, men det er vores indtryk, at de alle tre brænder for at gøre noget godt for Stevns, sagde Mogens Haugaard.

Både han og Jørgen Larsen roste især den måde, som den nye kommunaldirektør Henrik Nielsen er kommet fra start.

- Det har vakt opsigt, at han har afsat en time til alle kommunalbestyrelsesmedlemmer for at lære dem at kende. Det er særdeles positivt og lover godt for fremtiden, mente Mogens Haugaard.

arrow Flere medlemmer i Nyt Stevns
10. maj 2021 kl. 19:23 Opdateret: kl. 13:13
arrow Mogens Haugaard vil tilbage som borgmester
10. maj 2021 kl. 17:30 Opdateret: kl. 13:11
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk