18. december 2018
Jamshid Shah er figuren, der ifølge traditionen kommer og rydder op. Han havde sin smukke hustru med, og da det viste sig, at der bag forklædningen befandt sig et helt nygift ægtepar, strømmede der lykønskninger mod parret fra hele forsamlingen. 		    Foto: Leif Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Jamshid Shah er figuren, der ifølge traditionen kommer og rydder op. Han havde sin smukke hustru med, og da det viste sig, at der bag forklædningen befandt sig et helt nygift ægtepar, strømmede der lykønskninger mod parret fra hele forsamlingen. Foto: Leif Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nygift par kom og ryddede op i Hårlev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nygift par kom og ryddede op i Hårlev
Stevns - 12. marts 2018 kl. 14:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For tredje år i træk bliver der fejret mellemøstligt nytår i Hårlev, hvor herboende indvandrere benytter lejligheden til at skabe kulturelle bånd til det samfund, som de lever i. Leif Nielsen tog imod invitationen, og han deltog i lørdags med sit kamera og har sendt ovenstående foto samt nedenstående tekst til redaktionen:

I mange mellemøstlige lande placeres nytåret først i marts, det kaldes norooz. Efter traditionen fejres forårets komme ved at der »ryddes op«, så et nyt og frisk år kan begynde. Man samles rundt om bordet med mange spændende lækkerier, og bagefter gives der gaver - ikke mindst til børnene.

Sådan var det også i lørdags i Frivillighedscentret i Hårlev, hvor en række herboende indvandrere havde inviteret alle til at komme og vente på, at det rigtige forår snart indfinder sig.

Alle figurerne fra gamle sagn og overleveringer blev gjort levende for gæsterne, der heller ikke slap for at blive draget ind i festlighederne.

Størst lykke gjorde den iranske julemand: Haji Firouz, der pludselig dukkede med en stor gavesæk. Og en stor velkomst var der også til Jamshid Shah - figuren, der ifølge traditionen kommer og rydder op.

Han havde sin smukke hustru med, og da det viste sig, at der bag forklædningen befandt sig et helt nygift ægtepar, strømmede der lykønskninger mod parret fra hele forsamlingen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk