8. juli 2020
Når kulturarvmuseet på Faxe gamle rådhus åbner næste år, mangler der 295.000 kroner på driftsbudgettet. Dem vil Faxe nu have Stevns til at betale. Foto: Kathrine Harvey
Når kulturarvmuseet på Faxe gamle rådhus åbner næste år, mangler der 295.000 kroner på driftsbudgettet. Dem vil Faxe nu have Stevns til at betale. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny dialog om museumstilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny dialog om museumstilskud
Opdateret 09. november 2018 kl. 13:13
Stevns - 09. november 2018 kl. 13:00
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Spørgsmålet om Stevns og Faxe kommuners driftstilskud til Østsjællands Museum kommer nu på dagsordenen i museumsbestyrelsen. Det oplyser udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen (K) fra Stevns Kommunes Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme-udvalg.

arrow Læs også: Nyt Stevns: Vi skal løfte museets opgave sammen

Formanden for Plan- og Kulturudvalget i Faxe Kommune: René Tuekær (Borgerlisten) undrede sig i DAGBLADET tirsdag over, at Stevns har sagt nej til en ansøgning fra Østsjællands Museum om en permanent forhøjelse af kommunens driftstilskud med 295.000 kroner om året. Faxe har allerede bevilget sin del af ansøgningen, mens Stevns alene har givet pengene for 2018 som sit bidrag til at dække omkostningerne ved at flytte kulturarvmuseet fra Højerup til det gamle rådhus i Faxe.

Ansøgningen fra museet blev behandlet på Kommunalbestyrelsens møde 11. oktober, hvor et stort flertal på 17 medlemmer gav et afslag på at videreføre bevillingen i 2019. Kun Nyt Stevns' to medlemmer: Mogens Haugaard og Jørgen Larsen stemte for at bevilge pengene, som var tænkt som Stevns Kommunes bidrag til driften af det nye museum i Faxe.

Omvendt hedder det i referatet fra Plan- og Kulturudvalget i Faxe Kommune, at bevillingen til museet imødekommes, og at »det forventes, at Stevns Kommune tildeler museet det øgede driftstilskud som oprindeligt aftalt fra 2019.«

Udvalgsformand René Tuekær uddyber, hvad der menes med formuleringen i referatet:

- Det lå i kortene, at Stevns også skulle betale de små 300.000 kroner, men det vil Stevns så ikke i 2019. Vores formulering, som den står i referatet fra udvalgsmødet, er helt klart et signal til Stevns Kommune om, at vi forventer, at de fortsat vil være med til at betale, siger han.

Mikkel Lundemann Rasmussen sagde på kommunalbestyrelsesmødet i oktober, at hans nej til et forhøjet tilskud ikke er principielt, men økonomisk begrundet. Altså at han ikke er imod, at Stevns giver flere penge, men de er ikke afsat budgettet for 2019.

- Den snak vil jeg gerne tage i bestyrelsen og ikke i avisen, lyder det kortfattede svar i dag.

arrow Faxe Kommune fastholder ekstra penge til museet, men ...
06. november 2018 kl. 14:46 Opdateret: kl. 12:19
arrow Smækker kassen i for museet
16. oktober 2018 kl. 13:04 Opdateret: kl. 14:55
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk