28. maj 2020
Svend Erik Bodi fra Prostatakræftforeningen står sammen med Kræftens Bekæmpelse på Stevns som initiativtager til den nye café.
Svend Erik Bodi fra Prostatakræftforeningen står sammen med Kræftens Bekæmpelse på Stevns som initiativtager til den nye café.
Foto: HENRIK OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny café for mænd med prostatakræft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny café for mænd med prostatakræft
Stevns - 07. november 2019 kl. 14:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kræftens Bekæmpelse på Stevns er klar med et nyt tilbud: en café, hvor mænd med prostatakræft kan mødes og tale om de problemer, som ofte følger med sygdommen og behandlingen af den. Møderne laves i samarbejde med Prostatakræftforeningen (Propa).

- Ideen er at starte en café i stil med brystkræftcaféen for kvinder, der med succes har kørt i nogle år. Vi ved, at det kan være følsomt for mange mænd at tale om det at have prostatakræft, og derfor bliver der tale om en café kun for mænd, der er ramt af sygdommen. Erfaringerne fra Propa viser, at der er behov for et sted, hvor mænd kan være fortrolige med ligesindede om deres sygdom, siger Anny Borch Jensen, der er formand for Kræftens Bekæmpelse på Stevns.

Stevns Brands Fond har givet støtte til oprettelse af den nye café, hvor det i første omgang er planen én gang hvert kvartal.

Det ligger endnu ikke fast, hvor ofte møderne skal holdes. Det må fremmødet og behovet være med til at vurdere. Det er ikke bestyrelsens tanke, at der skal være oplæg på alle møderne, men nu starter vi op, og så vurderer vi løbende om formen er den rigtige.

Inkontinens og impotens
Første møde bliver torsdag 21. november kl. 19 og holdes på Frivillighedscentret. Her vil fysioterapeut og sexolog Hanne Ryttergaard komme med oplæg omkring inkontinens og impotens - årsager og løsningsmuligheder.

Når man bliver behandlet for prostatakræft, bliver både vandladning og seksualiteten påvirket. Mange oplever problemer med at holde på vandet efter en prostatabehandling, og det kan somme tider være svært at håndtere, men heldigvis er der en del løsningsmuligheder, og det vil Hanne Ryttergaard fortælle om.

Et andet stort problem der følger med, er impotens. Enten på grund af rejsningsproblemer, ændret orgasmefølelse og ændret udløsning eller på grund af inkontinens.

For mange mænd udgør det et stort problem, både for dem selv, deres partner og deres (sex)livskvalitet. Derfor er det vigtigt at få talt om problemerne og især at få at vide, hvilke muligheder der findes for at afhjælpe eller forbedre situationen.

Hanne Ryttergaard har mange års erfaring fra sin klinik, hvor hun blandt andet hjælper mænd med at genfinde seksualiteten efter prostatakræft og få hjælp til deres rejsningsproblemer og rådgiver omkring mulige løsninger.

Yderligere oplysninger om den nye prostatakræftcafé kan fås hos Anny Borch Jensen på tlf. 29 24 77 26 eller mail annyborch@mail.dk samt hos Svend Erik Bodi fra Propa på mail: sbodi@outlook.dk eller tlf. 24 64 11 39.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk