20. juni 2019
Ægteparret Klaus og Charlotte Frobenius fra Strøby står bag bogen om raw food.
Ægteparret Klaus og Charlotte Frobenius fra Strøby står bag bogen om raw food.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny bog: Det er råt - det er raw food

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny bog: Det er råt - det er raw food
Stevns - 10. juni 2019 kl. 13:30
Af Klaus Slavensky
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Raw Food er blevet populært de seneste år og passer som tomater til salat al den stund, der tales klima.

Sundhedstrenden med at spise mere grønt og friske råvarer har også fået raw food ind i butikskæderne.

- Bogen er tænkt som en guide til at spise næringsrigtigt med en raw food kost, der ellers ofte kan komme til at være enten for energitung eller for energifattig, fortæller Charlotte T. Frobenius.

- Raw food har været meget omdiskuteret, og tendensen har fået en del kritik. Denne bog skal netop hjælpe folk til at efterleve kostrådene, selvom man er glad for raw food, siger hun.

Opskrifter prøvesmagt
Det er ikke en »religiøs« bog, som forsager kød og sovse, og den forholder sig kritisk til at f.eks. at raw food-kage skulle være sundere end traditionelt bagt kage, og at man kun skal spise grønne hovedmåltider, for så risikerer man at spise for uvarieret og dermed mangle visse næringsstoffer.

Deres udsendte har prøvesmagt flere af opskrifterne og kan bekræfte, at en del af retterne har gavn af bl.a. dressing og heller ikke tager skade af mere krydderi, end der står i opskrifterne - men det er jo en smagssag.

Et helt måltid
Forfatterne har forelsket sig i nødder - især cashewnødder - men det er jo også mættende, og så er der eksempelvis en herlig grøntsagspasta med ærtesauce, en hurtig avocado- og mangosalat, og en dejlig chokomousse af banan, avocado, kakao og honning.

Bogen er opdelt i forretter, hovedretter, desserter, juicer og tilbehør som bl.a. knækbrød, ketchup og pesto.

Det er raw-lækkert
Deres udsendte lavede nogle af bogens raw snickers-kager til kollegerne på redaktionen, og responsen var ganske positivt:

»Der var et godt bid i, og smagen fyldte straks munden og fulgte med hele vejen ned i svælget, hvor der endnu sidder en behagelig eftersmag«.

»Meget kraftfuld og afbalanceret choko-oplevelse med vidunderlig touch af salt«.

»Fyldig i smagen uden at være for sød og ikke vammel i munden«.

»Smager overraskende godt. Svært ikke at spise et stykke mere.«

»Hold nu op hvor smagte den godt - og så mættede den. Dadler, kokos og peanuts er en dejlig kombination.«

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk