21. januar 2019
Den tre mand høje daglige ledelse på henholdsvis Mindehøjskolen samt Opholdsstedet Havnelev. Fra venstre er det leder af Opholdsstedet Havnelev: Lasse Kloster Olesen, forstander på Mindehøjskolen, Torben Larsen samt skoleleder Michael Blem Clausen. Foto: Erik Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Den tre mand høje daglige ledelse på henholdsvis Mindehøjskolen samt Opholdsstedet Havnelev. Fra venstre er det leder af Opholdsstedet Havnelev: Lasse Kloster Olesen, forstander på Mindehøjskolen, Torben Larsen samt skoleleder Michael Blem Clausen. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny æra med helt ny ledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny æra med helt ny ledelse
Opdateret 12. februar 2018 kl. 10:18
Stevns - 10. februar 2018 kl. 13:11
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mindehøjskolen mellem Havnelev og Rødvig blev etableret tilbage i 1997 som en friskole uden statstilskud. Fra begyndelsen var skolen knyttet til et opholdssted. Skolen har siden udviklet sig til både et skole- og behandlingstilbud for elever, der ikke lige passer ind andre steder.

Med den tidligere skoleleder Peter Madsens alt for tidlige død i sommeren 2017, og senest den mangeårige bestyrelsesformand Alex Ingemann Jensens afgang på grund af sygdom, har skolen nu fået en ny ledelse både på bestyrelsesniveau og i det daglige.

Spørger man lokalt forankrede mennesker, så er de fleste godt klar over, at der ligger en skole på Mindehøjvej 12, men de færreste kan sætte ord på, hvad det egentlig er for en skole, hvem de henvender sig til, hvad de laver og gerne vil være kendt for?

Hvem er mere kompetente til at svare på disse spørgsmål som den nye skoleleder Michael Blem Clausen samt forstander på skolen, Torben Larsen, og sidst men ikke mindst leder af Opholdsstedet Havnelev: Lasse Kloster Olesen.

De tager alle tre imod på og byder inden for, da DAGBLADET kigger forbi Mindehøjvej. Sidstnævnte er den, der har været på stedet længst med snart tre år, mens Michael Blem Clausen har siddet som skoleleder i små fem måneder, og den nye forstander har ikke siddet i stolen meget længere.

- Jeg sad med i bestyrelsen for skolen, da jeg tidligere har været leder af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Køge Kommune, som har en del børn gående her på stedet. Jeg var egentlig gået på pension fra den stilling, men da der pludselig blev brug for en ny skoleleder her, så blev det altså mig, da jeg sad inde med kvalifikationerne via min professionelle baggrund som både lærer og psykolog, forklarer Torben Larsen.

Skoleleder Michael Blem Clausen, der bor i Høje Taastrup og pendler til Stevns hver dag, har mange idéer til, hvordan skolen kan komme et skridt videre med den positive udvikling, som allerede er i gang.

- Der er i øjeblikket 29 elever mellem ni og 18 år delt op på fire forskellige klasser, hvor hver klasse har to gennemgående lærere tilknyttet, da hele essensen med vores undervisning i høj grad bygger på tryghed i dagligdagen. Derfor skal eleverne ikke møde mange forskellige ansigter hver dag, da det er vigtigt for os at kunne tage individuelt hånd om dem, siger skolelederen til DAGBLADET.

Alle eleverne bliver hentet hver dag i skolens egne minibusser. Det er lærerne, der sidder bag rattet, og det er meningen at selve køreturen til og fra skolen skal bruges som en socialiserende element i dagligdagen. I alt er 11 lærere ansat - og alt i alt har skolen og opholdsstedet rundt regnet 30 ansatte, hvilket gør stedet til én af de »større« arbejdspladser i Stevns-målestok.

Skoledelen og opholdsstedet er delt op i to uafhængige enheder, men i praksis er de dog knyttet sammen om et tæt samarbejde i det daglige.

- De kan komme fra hele landet, men reelt kommer de fra Sjælland, dem der er her på Opholdsstedet. De bliver visiteret her til, hvis de trænger til at blive flyttet fra det miljø, hvor de bor. Der bor i øjeblikket seks her på Mindehøjvej, og vi har plads til otte, forklarer Opholdsstedets leder Lasse Kloster Olesen.

Skærpet lovgivning
De senere år er der kommet langt striksere lovgivning og kontrol på døgninstitutioner.

- Det hilser vi kun velkommen. Jeg tror, der de senete to år, hvor jeg har været her, har været hele tre kontroller af forskellige instanser. Men det er kun godt, at der er fokus på det, vi laver. Noget af det er selvfølgelig besværligt og virker som bureaukrati, men det også med til at skærpe vores fokus, siger lederen af Opholdsstedet.

Alle skolens elever, som ikke bor på Opholdsstedet, kommer i øjeblikket ude fra kommunens grænser - og hentes i en radius, hvor køreturen ikke må overstige 70 minutter. Det vil i praksis i øjeblikket sige, at køreturene i skolens tre minibusser starter og slutter i henholdsvis Borup, Lille Skensvej og Terslev.

De tre på ledelsesniveau efterlyser alle i den sammenhæng et mere formaliseret samarbejde med Stevns Kommune, da de mener, at skolen har nogle klare kompetencer at tilbyde. Og nu har de faktisk lige aftalt, at den nye formand for Børn-, Unge- og Læringsudvalget, Steen S. Hansen (S) kigger forbi sammen med forvaltningschefen i marts måned.

- Vi har lige været til Kommunernes Lansdsforenings børnetopmøde i Aalborg. Der havde vi en stand, og her kom den nye BUL-formand fra Stevns Kommune forbi. Han virkede meget interesseret i at høre, hvem vi er, og hvad vi kan, så vi inviterede da ham og forvaltningen på et møde, som de tog imod, siger forstander Torben Larsen, der peger på, at både skolens økonomi og elevgrundlag er yderst fornuftig i øjeblikket:

- Men at drive skole, det drejer sig også om ikke at gå i stå, men udvikle sig hele tiden. Og da vi er en stor lokal arbejdsplads her i kommunen, så håber jeg da også, at Stevns Kommune kan se det fornuftige i at arbejde mere sammen end det har været tilfældet hidtil.

Fremtidig udvikling
Med tiden kan skoleleder Michael Blem Clausen godt forestille sig, at Mindehøjskolen også vil forsøge sig med at tilbyde en såkaldt Særligt Tilrettelagt Uddannelse (STU), da det vil ligge i naturlig forlængelse for den målgruppe de allerede henvender sig til i folkeskolesammenhæng. Han ser også et SFO-tilbud for sig, og helt konkret er han gået i gang med et projekt, hvor skolegården og senere gymnastiksalen skal have et ordentligt løft.

- Selvom vi ikke har nogen store problemer med at rekruttere elever lige nu, så er det vigtigt, at vi altid er i stand til at kigge en 5-10 år ud i fremtiden i forhold til, hvad skolen skal udvikle sig til, siger han.

Peter Stage har for nyligt overtaget formandsposten i bestyrelsen efter Alex Ingemann Jensen, der nærmest var en institution i institutionen på den post.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk