22. juni 2021
Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) (tv.) - her sammen med gruppeformand Henning Urban Dam fra Stevns - tror nu så meget på, at pengene til nye skinner på Østbanen kommer, at han tør sætte udbuddet i gang. Foto: Henrik Fisker
Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) (tv.) - her sammen med gruppeformand Henning Urban Dam fra Stevns - tror nu så meget på, at pengene til nye skinner på Østbanen kommer, at han tør sætte udbuddet i gang. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu tror de på de nye skinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nu tror de på de nye skinner
Stevns - 11. maj 2021 kl. 13:11
Af Henrik Fisker

Troen på, at det vil lykkes at finde omkring en halv milliard kroner til at lægge nye skinner på hele Østbanens strækning syd for Køge, er nu så stor, at regionsrådsformand Heino Knudsen (S) godt tør sætte udbuddet med det store anlægsarbejde i gang. Allerede i sidste måned udsendte Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti i Region Sjælland en fælles pressemeddelelse om, at de nu skyder processen i gang.

- Vi har næste forretningsudvalgsmøde tirsdag 25. maj, og her får vi en status på Østbanen. Ved den lejlighed vil vi foreslå, at vi sætter gang i udbuddet. Den endelige beslutning skal først godkendes af det samlede regionsråd på juni-mødet, sagde Heino Knudsen, der tirsdag formiddag var på kort visit på Stevns.

Her mødte DAGBLADET regionsrådsformanden og Socialdemokratiets gruppeformand på Stevns: Henning Urban Dam til en snak på Store Heddinge Station. Vi spurgte Heino Knudsen, hvordan han tør sætte processen i gang, før pengene er endeligt bevilget fra Christiansborg.

- Vi har en begrundet tro på, at det vil lykkes at løse udfordringen. Situationen ser meget lysere ud, end den gjorde tidligere. Det skyldes Folketingets vedtagne dagsorden, der pålægger regeringen at finde en konkret løsning på Østbanens problem, siger Heino Knudsen.

Han understreger, at selve arbejdet med at lægge skinnerne ikke bliver sat i gang, før bevillingen er på plads.

- Pointen er, at vi gerne vil have klaret papirarbejdet med udbuddet, så vi kan trykke på startknappen, når pengene ruller ind. Vi er oppe mod en tidsplan, der starter om kort tid, så vi kan nå at få lagt skinnerne næste år, sådan som det er planen, siger Heino Knudsen.

Det er stadig uklart præcist, hvilken finansieringsmodel der kan blive tale om. I de kommende uger skal der både forhandles infrastruktur for et stort milliardbeløb og indgås en økonomisk driftsaftale mellem staten og regionerne. Her vil ønsket om en forhøjelse af puljen til løbende renovering af lokalbanerne - der sorterer under regionerne - blive en del af forhandlingerne.

- For mig er det vigtigt at skabe så megen tryghed som muligt om, at vi skal lykkes med plan for Østbanen. Det er én af de sager, som jeg personligt har brugt allermest tid på, siden jeg startede som regionsrådsformand i 2018, og jeg har tænkt mig at følge den helt til dørs, siger regionsrådsformanden.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk