

Se billedserie
Sidste år vandt Praksis Arkitekter konkurrencen om det kommende besøgscenter for verdensarven, Stevns Klint Besøgscenter, og nu har C. C. Brun Entreprise A/S, der har hjemsted i Herlufmagle, vundet licitationen om det praktiske byggeri.
Det forberedende arbejde er nu i gang.
- Aftalen med C. C. Brun er endnu en vigtig milepæl i fondens arbejde med at opføre det nye besøgscenter for verdensarven, der skal stå klar til næste år. Det er noget, jeg har set frem til, og jeg glæder mig til at se arbejdet skride frem og tage form. Vi har ønsket os et besøgscenter i verdensklasse, og det tror jeg på C. C. Brun kan hjælpe os med, udtaler formand for Fonden Stevns Klint Besøgscenter, borgmester Anette Mortensen fra Stevns Kommune.
Entreprenørvirksomheden C. C. Brun har hovedsæde i Herlufmagle, hvor de også har en stor, egen produktion. De beskæftiger ca. 100 medarbejdere, og udfører fagentrepriser inden for alle former for byggeri.
C. C. Brun har bl.a. udført opgaver for DTU Science Park, Rosendahl og Røde Kors.
Stevns Klint blev optaget som UNESCO Verdensarv i 2014, fordi det er det bedste sted i verden at se sporene fra den asteroide, der for 66 mio. år siden var medvirkende til at mere end 50 % af alt liv på Jorden uddøde, også dinosaurerne.
Boesdal Kalkbrud har været aktivt kalkbrud indtil 1978. I kalkbruddet står stadig Pyramiden, som blev brugt til opbevaring af knust kalk, en mindre tørrelade samt resterne af to skaktovne.
Opførelsen af et besøgscenter er gjort mulig via en generøs donation på 80 mio kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her