26. februar 2021
Modelfoto
Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kan bredbåndspuljen søges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kan bredbåndspuljen søges
Stevns - 03. august 2020 kl. 05:53

Årets pulje til lokale bredbåndsprojekter åbner nu for ansøgninger, oplyser Stevns Kommune.

arrow Læs også: Bredbånds-hullet omkring Hellested skal dækkes

Frem til mandag 21. september kan man søge om tilskud, hvis man bor i et område med dårlig internetdækning. Puljen er målrettet de dårligst dækkede adresser i Danmark, hvor det er sværest at få bedre bredbånd på kommercielle vilkår. På Energistyrelsens bredbåndskort kan man se, om ens adresse er tilkudsberettiget.

- Bredbåndspuljen giver mulighed for at få bredbånd frem til områder med langsomt internet, og det kræver noget benarbejde, og at man går sammen i sit lokalområde og sender en ansøgning, siger Jakob Splidsboel, der er erhvervs- og udviklingskonsulent i Stevns Kommune.

Et bredbåndsprojekt kræver lokal opbakning. Man skal slå sig sammen i lokalområdet for at kunne søge om tilskud, da det ikke er muligt at søge bredbåndspuljen som enkeltperson.

- Derudover vurderes alle ansøgninger ud fra et pointsystem, hvor hvert projekt tildeles point ud fra en række objektive kriterier, siger Jakob Splidsboel.

Igen i år tilbyder Stevns Kommune at hjælpe ansøgerne i gang med processen.

I 2019 var der ét projekt i Stevns Kommune, som opnåede at blive støtteberettigede, hvilket har betydet en bedre bredbåndsdækning for flere adresser.

Det er et krav, at der i projektet indgår en egenbetaling på mindst 4.000 kroner pr. adresse. For at øge sandsynligheden for, at ansøgerne fra Stevns Kommune får del i Bredbåndspuljen, har Stevns Kommune igen i år afsat en kommunal tilskudspulje, som fordeles blandt kommende ansøgere fra Stevns Kommune. Tilskuddet fra Stevns Kommune afhænger af antallet, der ansøger om tilskud.

Man kan skrive til udvikling@stevns.dk, hvis man har et forslag til et bredbåndsprojekt, man gerne vil tale om eller ønsker hjælp til at komme i gang med.

arrow Se tallene: Sjællænderne har landets sløveste internet
03. august 2020 kl. 09:21 Opdateret: kl. 09:24
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk