31. juli 2021
Foto: Erik Nielsen
Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nedlagt hæveautomat: Kommunen spiller bolden retur til borgerforening og turistinformation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nedlagt hæveautomat: Kommunen spiller bolden retur til borgerforening og turistinformation
Stevns - 18. maj 2021 kl. 19:58
Af Erik Nielsen

Borgmester Anette Mortensen (V) og udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen (K) har nu svaret den henvendelse kommunen har fået på baggrund af, at Nordea har lukket og afviklet Rødvigs eneste hæveautomat. Henvendelsen kom fra de to formænd fra henholdsvis Rødvig Borgerforening og Rødvig Lokal Information: Freddie Larsen og Peer Nørgaard.

arrow Læs også: Fiskerihavn reagerer på udmelding om hæveautomat

- Det kan simpelthen ikke være rigtigt, sagde udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen i første omgang, da han over for DAGBLADET proklamerede, at han ville gå i dialog med banken om en løsning. Det har han nu været, og det er nu lidt andre toner, der kommer fra udvalgsformanden, der sammen med borgmesteren har svaret på henvendelsen fra de lokale foreninger i Rødvig.

»Ud fra det, Nordea oplyser om lukningen i Rødvig, er det vores vurdering, at det vil være yderst vanskeligt at få andre banker til at etablere en hæveautomat i Rødvig, når det ikke kan betale sig for Nordea. Tendensen går i retning af færre hæveautomater generelt og et mere kontantløst samfund. Kommunen må ikke drive, eller på anden vis støtte driften af hæveautomaterne, men vi vil i stedet opfordre forretningsdrivende i Rødvig til at tage kontakt til Stevns Erhvervsråd, som kan hjælpe og vejlede i brugen af andre betalingsløsninger.«

Sådan lyder opfodringen fra Anette Mortensen og Mikkel Lundemann Rasmussen, og dermed ser det ud til, at bolden er spillet tilbage til foreningsformændene i Rødvig.

Forventelig reaktion

- Tja, det var vel forventeligt, men det er stadig uheldigt, siger Peer Nørgaard til DAGBLADET

Han har forsøgt at få kontakt med Sydbank.

- Men det er slet ikke så let overhovedet at få kontakt med dem. Man kan i Rødvig ikke hæve penge på et betalingskort, men kun betale på beløbet. På nogle af de tyske betalingskort skal man betale et ekstra gebyr, hvis det er et mindre beløb foruden vekselgebyr og gebyr for transaktionen. Det bliver virkeligt et alvorligt problem, konkluderer formanden for Rødvig Lokal Infomation, der igennem de seneste somre har serviceret de mange tusinde turister i Rødvig via deres lille, røde sæsonåbne kontor på lystbådehavnens areal.

I Store Heddinge er der tre betalingsautomater. Sydbank ved Meny, Danske Bank ved Røde Kors og Nordea ved Apoteket.

- Mon ikke det ville være muligt at flytte en af dem til Rødvig?, spørger Peer Nørgaard retorisk.

Underskuds-forretning

Filialdirektøren bag den lukkede Nordea-automat, Brian Høi, har over for kommunen og DAGBLADET oplyst, at den primære årsag til lukningen er, at hæveautomaten ikke er rentabel og har givet underskud i fem år, og den var én af landets mindst benyttede Nordea-automater. Derudover er antallet af transaktioner faldet med i snit 12,5 procent om året. Og det er ikke blot en tendens i Rødvig, men for alle pengeautomater, da kontanter overordnet set er på retur i samfundet som helhed.

Ikke desto mindre holder Rødvig Lokal Information og Rødvig Borgerforening fast i, at Rødvig har brug for en automat, hvor turister og lokale kan hæve penge.

Vil kontakte erhvervsråd

- Jeg er enig med Peer Nørgaard. Og jeg vil på kommunens opfordring kontakte Stevns Erhvervsråd. Måske de har nogle alternative ideer, som kan løse problemet, siger formanden for borgerforeningen, Freddie Larsen.

Filialdirektøren i Nordea har både over for Stevn Kommune og DAGBLADET slået fast, at han ikke ser nogen en mulighed for at reetablere hæveautomaten i Rødvig, men at lukningen kan være med til at udskyde eventuelle lukning af andre automater i kommunen.

arrow Farvel til pengeautomat
08. maj 2021 kl. 06:52 Opdateret: kl. 09:01
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk