20. oktober 2021
Maleriet, som Helle Lundsgaard Christensen her har hængt op, hedder »Tag madpakken med«. Foto: Rikke Michael Hansen
Maleriet, som Helle Lundsgaard Christensen her har hængt op, hedder »Tag madpakken med«. Foto: Rikke Michael Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturmotiver med plads til fortolkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturmotiver med plads til fortolkning
Stevns - 14. juli 2021 kl. 06:59
Af Rikke Michael Hansen

Så langt tankerne går, Undervejs og Vildt forår er titlerne på nogle af de malerier, som i øjeblikket og frem til 25. august kan ses i Mediehuset på Nytorv.

- Mine malerier skal sammen med deres titel give dig som iagttager en association til et sted eller en begivenhed, en oplevelse eller en stemning, der betyder noget for dig, siger kunstneren bag udstillingen: Helle Lundsgaard Christensen, der som oftest finder sine motiver i naturen.

Hendes malerier veksler mellem ekspressive, blide, lette og dramatisk stemningsfulde udtryk af indtryk fra naturen - nogle gange med tilføjelse fra kulturen - i form af bygninger og figurer.

- Jeg er inspireret af naturen, men jeg maler ikke kopier. Til at starte med er jeg tro over for linjer og proportioner, men så begynder jeg at freestyle - det sker næsten hver gang, lyder det fra kunstneren, som primært maler med akryl og olie.

Helle Lundsgaard Christensen - der er pensioneret lærer og viceskoleleder - har altid lavet håndarbejde så som at sy, strikke og batikfarve, og hendes billedarbejde startede med tekstilmalerier. Men efter en tid blev stof og symaskine skiftet ud med lærred og pensel.

Og for små fem år siden flyttede hun fra Ganløse til Strøby Egede, hvor hun er faldet for den smukke natur.

- Lige nu er det især vandet, der trækker, og jeg sejler ofte ud i havkajak og langs kysten til Bøgeskoven, Holtug Kridtbrud og Trampestien. Der er nu også smukt ind over landet, lyder det fra Helle Lundsgaard Christensen, som sidste år blev optaget i Åbne Atelierdøre Faxe-Stevns.

Hun har tidligere været med til at starte Åbne Atelierdøre i Høje Taastrup og var i en årrække, inden hun flyttede til Stevns, en del af et arbejdende galleri i Roskilde.

Hendes værker kan de næste uge opleves i Mediehusets åbningstid, som er mandag til fredag kl. 8.30-16.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk