21. maj 2019
Samarbejdet mellem DN Stevns og Stevns Kommune kom bl.a. til udtryk ved en fælles affaldsindsamling på stranden ved Krovigen i Rødvig i april i år.
Samarbejdet mellem DN Stevns og Stevns Kommune kom bl.a. til udtryk ved en fælles affaldsindsamling på stranden ved Krovigen i Rødvig i april i år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturens revisorer roser kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturens revisorer roser kommunen
Stevns - 07. november 2018 kl. 14:12
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks Naturfredningsforening er ofte blevet skudt i skoene, at den er negativ i sin indstilling til myndighederne - hvilket har fået nogle politikere til at foreslå, at foreningens hævdvundne ret til at rejse fredningssager bør ophæves.

arrow Læs også: Turismeforsker: Verdensarv som begreb bliver udvandet

Men på lokalforeningens årsmøde mandag aften i Tinghuset havde piben fået en anden lyd. I sin beretning fremhævede formanden: Michael Løvendal Kruse flere gange det gode samarbejde mellem »naturens revisorer« - som han kalder foreningen - og Stevns Kommune.

- Vi beskyldes for at være de gamle, sure mænd, og set i bakspejlet har vi været for dårlige til at rose, når der sker noget positivt for naturen. Derfor valgte jeg at fremhæve, at vi faktisk har et godt samarbejde med Stevns Kommune. Det har ikke været bedre i årevis - og det gælder både på det politiske niveau og i forhold til forvaltningen, siger Michael Kruse til DAGBLADET Stevns som begrundelse for de nye toner i sin årsberetning.

Han fremhæver, at der for andet år i træk er afsat penge til naturen i form af en grøn pulje. I år står der 500.000 kroner på budgettet, mens beløbet er skåret til 400.000 kroner i 2019.

- Det er penge, som kommunen f.eks. kan bruge til at lægge kommunal jord ud til naturområder. Det er vigtigt af hensyn til biodiversiteten (arternes mangfoldighed, red.), som i min optik er mindst lige så vigtig som klimaspørgsmålet. Et andet område, hvor vi har set imødekommenhed, er nedsættelsen af det nye, såkaldte paragraf 17, stk. 4-udvalg, der skal arbejde for en landsby på Stevns, som bygger på FN's 17 verdensmål, siger Michael Kruse.

Også samarbejdet forvaltningen er blevet bedre. DN er således taget med på råd ved planlægningen af en ny trappe ved Stevns Kalkbrud syd for Flagbanken, ligesom der bliver lyttet til lokalforeningen, når den indberetter utilsigtede hændelser på Trampestien. Endelig mener Michael Kruse, at foreningens ønske om bedre adgangsforhold til Tryggevælde Ådal i dag har bedre muligheder end tidligere.

arrow DN Stevns valgte ny bestyrelse
06. november 2018 kl. 14:47 Opdateret: kl. 13:00
arrow DN sætter spørgsmålstegn ved turismen
02. november 2018 kl. 14:23 Opdateret: kl. 11:35

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk