21. januar 2019
Stevns Naturcenter har givet meget nyttig viden om naturen fra sig i købet af årene.  Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Stevns Naturcenter har givet meget nyttig viden om naturen fra sig i købet af årene. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturcenters fremtid skal sikres med nye visioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturcenters fremtid skal sikres med nye visioner
Stevns - 13. februar 2018 kl. 13:31
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns Naturcenter på Mandehoved har været drevet af Østsjællands Museum frem til årsskiftet, hvor man bad Stevns Kommune om at blive løst fra kontrakten. Det accepterede Kommunalbestyrelsen på sit første møde i januar, men det var dog ikke uden kritiske røster og beklagelse fra flere politikere i rådssalen.

Nu har det ansvarlige udvalg så sat processen i gang med at få sat den kommunale drift på skinner.

- Vi har jo overtaget naturcentret fra og med 1. januar. Vi har i udvalget lagt os fast på den forsigtige løsning til at starte med, og vi har besluttet os for at løbe det stille og roligt i gang, forklarer Flemming Petersen, der er formand for Plan-, Miljø- og Fritidsudvalget.

Med den udmelding mener han, at forvaltningen løber driften i gang på de skitserede præmisser og med udgangspunkt i overholdelse af budgetrammen for Stevns Naturcenter.

Første opgave bliver slet og ret at få fat i en ny naturvejleder, da den hidtidige vejleder Kirsten Føns fik orlov sidste år i august for at rejse til Grønland - efterfølgende har hun sagt sin stilling op.

- Rekrutteringen af en ny naturvejleder er i fuld gang. Og indtil vedkommende er ansat, skal vi sørge for at holde naturcentret i gang, siger Flemming Petersen.

Da den tidligere naturvejleder igennem syv års ansættelse har oparbejdet en bred viden på den stevnske natur, er det naturligt, at der kræves en del oplæring af en ny vejleder. Der er på nuværende tidspunkt en biolog ansat på halv tid på centeret, som har suppleret den tidligere naturvejleder det seneste år, hvilket vil lette indkøringen af en ny.

I slutningen af sidste uge blev stillings-opslaget offentliggjort, hvor der er lagt op til at den nye vejleder begynder sit arbejde 1. april.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge tirsdag 13. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk