22. april 2019
Natbussen fra Køge til Stevns transporterer primært unge hjem fra nattelivet. Nu er den truet af lukning.
Natbussen fra Køge til Stevns transporterer primært unge hjem fra nattelivet. Nu er den truet af lukning.
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Natbussen står til lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natbussen står til lukning
Stevns - 08. oktober 2018 kl. 13:11
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver fredag og lørdag aften kører mange unge fra Stevns med Østbanens tog og Movias busser til Køge for at opleve en glad aften og nat i byen. Ud på de små timer tager de hjem igen med bus 99N, der har tre afgange fra Køge mod Stevns.

arrow Læs også: Kollektiv undren over natbus-forløb

De kan vælge mellem turen kl. 1.10, 2.40 og 4.12. Bussen kører via Strøby Egede og Strøby til Hårlev og herfra videre til Karise, hvor den vender og kører mod Hellested, Arnøje til Store Heddinge. Herfra returnerer den til Køge.

Men det kan være fortid til næste år. Natbussen står på sparekataloget, når Region Sjællands Udvalg for Trafik, Infrastruktur Og Miljø skal finde besparelser for 22,8 millioner kroner som følge af det budget, som Regionsrådet vedtog 24. september.

Regionen skal spare som følge af reformen af erhvervsfremmesystemet. Af samme grund har Regionsrådet allerede før sommerferien vedtaget, at udgifterne til kollektiv trafik reduceres med 11 millioner kroner i 2019 og 21 millioner kroner i 2020, så det samlede budget til kollektiv trafik senest i 2021 udgør 350 millioner kroner.

Budskabet modtages med panderynken blandt stevnske politikere.

- Det er vil være en klar forringelse af den kollektive trafik på Stevns, hvis natbussen forsvinder. Uden at have dokumentation for det, så tror jeg, at det primært er unge, der benytter sig af natbussen og bliver især brugt af borgere i Strøby/Strøby Egede og i Hårlev-området. Jeg synes, at det er vigtigt, at vores unge kan komme sikkert hjem fra byen uden, at det koster en formue. Alternativet er jo taxa, siger Steen Nielsen (S).

Han har anmodet Stevns Kommune om at sende en indsigelse mod spareplanen, og han håber, at de to stevnske regionsrådsmedlemmer vil kæmpe for natbussens overlevelse, skriver han i en mail til redaktionen.

DAGBLADET har ladet spørgsmålet gå videre til begge politikere. Ellen Knudsen (K) har reageret positivt på henvendelsen.

- Den begrænsede offentlige transport i Stevns Kommune er for mig vigtig at bevare. Dette synspunkt vil derfor naturligvis indgå i mine drøftelser med den konservative trio forud for tirsdagens møde i Udvalget for Regional Udvikling, hvor mit parti er repræsenteret, siger hun.

arrow Natbus: Det handler om de unges sikkerhed
11. april 2019 kl. 12:53 Opdateret: kl. 12:53
arrow Æ bæ bussemand til gene for Karise
10. april 2019 kl. 09:26 Opdateret: kl. 09:26
arrow Ole om natbus-lukning: Vi undrer os kraftigt
09. april 2019 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk