29. maj 2020
Kunsten kan bruges , når psykiske og fysiske prøvelser skal bearbejdes.
gallery icon

Se billedserie

Kunsten kan bruges , når psykiske og fysiske prøvelser skal bearbejdes.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når traumer bliver til kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når traumer bliver til kunst
Stevns - 18. oktober 2019 kl. 17:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er flere måder at forholde sig til traumatiske oplevelser på, som for eksempel ved hjælp af samtaleterapi. Men også kunsten kan bruges, når svære psykiske og fysiske prøvelser skal bearbejdes.

Det kan man se eksempler på for tiden på Strøby Egede Bibliotek. Her udstiller syriske Fadia sine malerier, som handler om familiens flugt fra krigen i Syrien. Malerierne handler også om, hvordan det mærkes, når hele ens tilværelse fra det ene øjeblik til det næste bliver ødelagt.

Billederne er blevet malet under et ophold på et asylcenter i Tyskland, og blev bragt med til Valløby, hvor Fadia og hendes datter blev familiesammenført med hendes mand og yngste søn.

De farverige malerier handler om tab og sorg, men også om håb og glæde, og kan virke som både inspiration og oplysning for den besøgende på biblioteket.

Der vil være en uformel fernisering 22. oktober klokken 13. Her vil kunstneren og hendes familie være til stede og kan svare på spørgsmål.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk