15. december 2018
Bybilledet har ændret sig mange gange i Store Heddinge, og det afspejler tidens udvikling, siger iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen. Foto: Henrik Fisker
gallery icon

Se billedserie

Bybilledet har ændret sig mange gange i Store Heddinge, og det afspejler tidens udvikling, siger iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når én butik lukker, er der en ny på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når én butik lukker, er der en ny på vej
Stevns - 16. februar 2018 kl. 14:51
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Butiksdød er trist for den enkelte forretning, og det er samtidig et tab for de kunder, der er vant til at handle der. Men det betyder ikke nødvendigvis, at byen som sådan er ved at gå nedenom og hjem. For i mange tilfælde kommer der noget andet, og bybilledet forandrer sig.

arrow Læs også: Vi har mange muligheder, hvis vi bare tør gribe dem

Sådan siger iværksætter- og virksomhedskonsulent Jesper Yde Knudsen, der fra sin arbejdsplads i Stevns Erhvervsråd har fulgt det lokale handelsliv tæt og ofte ydet råd og vejledning til både etablerede forretninger og nye iværksættere.

- Hvis man ser på Store Heddinge hen over en årrække, har bybilledet ændret sig mange gange. Gamle forretninger er forsvundet, og nye er kommet til, og det afspejler den almindelige udvikling i samfundet. Det er også tilfældet i disse år, siger han.

Jesper Yde Knudsen lægger ikke skjul på, at Store Heddinge er hårdt presset på sin detailhandel - bl.a. på grund af mere internethandel og kundernes ændrede indkøbsadfærd.

»Det er ærgerligt, når en velassorteret isenkræmmer lukker, fordi ingen kan låne penge til at købe butikken med varelager og inventar«, skrev han i lørdags på sin Facebook-profil efter, at Politikens temaartikel om de pressede provinsbyer med en reportage fra Store Heddinge var på gaden og gået viralt på nettet.

Men selv om det umiddelbart kan se sort ud, er der som regel håb forude, siger Jesper Yde Knudsen i en samtale med DAGBLADET.

- Når der er ledige butikslokaler, er der næsten altid nogen, der tager chancen på et tidspunkt. Det forunderlige er, at mens der hen over denne vinter er tre butikker, der er lukket i Store Heddinge, så er der samtidig kommet tre nye til. Tre nyslåede butiksindehavere har taget chancen imod alle odds, og de har efter min vurdering alle en fair chance for at overleve, siger han.

De tre nyåbnede butikker er Frøken Nash på Nytorv, der i Hr. Kats gamle lokaler sælger både delikatesser og børnetøj, blomsterforretningen Nordahl & Friis på den gamle Shell-tank på Højerupvej og endelig en ny butik på vej på Østergade 2, hvor der før tidligere var frisørsalon. Nu skal der sælges uglaseret keramik og tilbydes kreative aktiviteter.

- Nogle vil påpege, at det ikke er det samme som de traditionelle forretninger, der lukkede. Det er korrekt, men for kunderne er det nye tilbud i byen, som de har lyst til at afprøve. Og det er med til at skabe liv, siger Jesper Yde Knudsen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Dagbladet Køge fredag 10. februar.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy?utm_source=FAXE&utm_medium=SN&utm_campaign=avislink

arrow Blomster på den gamle tankstation
15. februar 2018 kl. 05:42 Opdateret: kl. 12:33
arrow Handelsbyens store nedtur
12. februar 2018 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:34

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk