21. maj 2019
Museumsdirektør Orla Madsen - skal spare på sit budget efter afslaget fra Stevns. Foto: Henrik Fisker
Museumsdirektør Orla Madsen - skal spare på sit budget efter afslaget fra Stevns. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museum må spare en håndværker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum må spare en håndværker
Stevns - 16. oktober 2018 kl. 13:44
Af Henrik Fisker
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det får konsekvenser, at Stevns Kommune ikke vil bidrage med en forhøjelse af bevillingen til Østsjællands Museums driftstilskud. Derfor må museet nu skære i sit budget.

DAGBLADET Stevns har spurgt museumsdirektør Orla Madsen, hvad museet skal bruge de ekstra 295.000 kroner til, når først flytningen til Faxe er på plads.

- Det er fejlopfattelse, at bevillingen i år kun går til at dække flytteomkostningerne. I vores budget mangler der en lille million til driften til bl.a. varme og en håndværker. Vi valgte derfor at splitte regningen i tre lige store dele: én til Faxe, én til Stevns, og den sidste tog vi selv. Den model sagde begge kommuner ja til det første år, men nu får vi så et lille bump på vejen, fordi Stevns ikke vil være med fremover, siger han.

På spørgsmålet om, hvad konsekvensen af det stevnske afslag bliver, svarer Orla Madsen.

- Vi bliver nødt at droppe håndværkerstillingen i første omgang, og måske kan vi skrue ned for varmen. Der er virkelig ikke flere penge at tage af, og af samme grund har vi besluttet, at vi ikke genbesætter stillingen efter, at vores it-medarbejder har sagt op. Vi kommer til at købe os til de nødvendige opgaver og at bede inspektørerne selv passe opdateringerne på de sociale medier. Endelig er det besluttet at skære ned på forbruget af vikarer næste år for at få budgettet til at hænge sammen, siger han.

Orla Madsen tilføjer, at konserveringen og flytningen af samlingen i Højerup skrider planmæssigt frem.

- Vi er godt i gang, og det tegner rigtig godt. Når it-delen er på plads, flytter vi administrationen til Faxe - det sker forhåbentlig i næste måned. Det er op til bestyrelsen at beslutte, hvornår indvielsen skal finde sted, men planen er indtil videre, at det sker i foråret 2019, siger han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk