13. maj 2021
Biblioteksleder May-Britt Diechmann byder fra på torsdag borgerne indenfor på bilbiotekerne igen. Men adgang kræver både gyldigt coronapas og mundbind. Foto: Henrik Fisker
Biblioteksleder May-Britt Diechmann byder fra på torsdag borgerne indenfor på bilbiotekerne igen. Men adgang kræver både gyldigt coronapas og mundbind. Foto: Henrik Fisker
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Museet og biblioteker genåbner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museet og biblioteker genåbner
Stevns - 20. april 2021 kl. 16:57

Efter mere end fire måneders nedlukning er tiden nu kommet til at åbne de kulturelle institutioner. Biografer, teatre og spillesteder må vente to uger mere til torsdag 6. maj, mens biblioteker og museer må byde indenfor fra onsdag 21. april.

Det gælder således også Koldkrigsmuseum Stevnsfort, der allerede i nogle uger har haft åbent på det udendørs terræn. Nu kan man også komme en på en guidet rundtur i undergrunden, oplyser museet.

Men det sker ikke uden restriktioner. Alle ture skal bestilles på forhånd, og der stilles krav om coronapas både undergrunden og i terrænet. Det betyder, at alle gæster over 15 år skal kunne fremvise dokumentation for en negativ Covid-test, der maksimalt er 72 timer gammel før ankomst til Koldkrigsmuseum Stevnsfort. Testen skal være en antigentest (hurtigtest) eller PCR-test. Man kan dog også komme ind, hvis man tidligere har været positiv og dermed dokumenteret immun. Testsvaret skal være mindst 14 dage og 180 dage gammelt beregnet udfra det tidspunkt, hvor testen blev foretaget. Endelig giver et afsluttet vaccinationsforløb med Covid-19 også adgang. Endelig er der krav om mundbind, når man går ind i museumsbutikken.

Koldkrigsmuseet er åbent alle dage - i hverdagene kl. 11-15, mens der i weekenden er åbent kl. 10-17.

Bibliotekerne
Stevns Bibliotekerne genåbner først torsdag 22. april, da onsdag er fast lukkedag. Åbningstiderne varierer mellem de tre filialer. Alle tre steder har åbent mandag kl. 14-17.30 og lørdag kl. 10-13. Tirsdag har Hårlev og Strøby Egede åbent kl. 13-16, torsdag kl. 14-17.30 og fredag kl. 10-13. I Store Heddinge er der åbent tirsdag kl. 10-16, torsdag kl. 14-18 og fredag kl. 10-16.

Biblioteksleder May-Britt Diechmann understreger, at der ikke er tale om en fuld genåbning. Men det ligner.

- Vi glæder os virkelig meget til at få lov at åbne dørene til bibliotekerne igen. Vi er jo altså mere end blot udlevering af bøger over skranken. Især er vi glade for, at det igen er muligt for bibliotekets brugere selv at bevæge sig rundt og opholde sig på biblioteket, føjer bibliotekslederen til.

Der bliver krav om mundbind og visir, når man færdes på biblioteket, og der gælder også krav om coronapas for at få adgang. Af samme grund er der kun åbent i den betjente åbningstid og ikke om aftenen og i weekenden.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk