31. oktober 2020
Foto: Peter Bennicke
Foto: Peter Bennicke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mur ved vartegn i Store Heddinge væltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mur ved vartegn i Store Heddinge væltet
Opdateret 18. marts 2019 kl. 16:24
Stevns - 18. marts 2019 kl. 13:27
Af Erik Nielsen

Et af Store Heddinges mange vartegn er det gamle vandtårn, der bygget af kridtsten - lige som den mur, som står lige ved siden af. Eller rettere sagt stod. For mandag formiddag væltede muren kort tid inden Peter Bennicke kom forbi klokken 9.45

- Her til morgen er der blevet kørt ind i muren i det gamle vandtårn. Det må være sket umiddelbart inden, jeg kom dertil, siger Peter Bennicke til DAGBLADET.

Han kender om nogen til kridt og kalk- I hvert fald når det drejer sig om fossiler, hvor han gang på gang finder spændende ting og sager ved Stevns Klint. Og så er han ikke mindst medstifter af Naturentusiasterne ved Stevns Klint.

- Netop i morgen skal vi i Naturentusiasterne ved Stevns Klint have en rundvisning i byen for at se de gamle kridtstenshuse, og derfor var jeg på rundtur i byen for at forberede denne rundtur. Så var det jo lidt underligt, at muren pludselig var væltet. Der lå rester af fra en bil og glas fra et blinklys, så det er nok højst sandsynligt sket ved, at der er en bil, som er kørt ind i muren, siger Peter Bennicke, der hurtigt gik ned til Stevns Kommune for at anmelde det skete.

Han måtte dog vente ind til klokken 10, inden de åbnede døren, men derefter gik det også ret hurtigt, og der er nu ryddet op med det såkaldte Stjerneholdets mellemkomst.

Blandt murbrokkerne lå orange plastikstykker og sort plast fra et køretøj, og det har nu vist sig, at det er en Arla lastbil, som har påkørt muren.

Carsten Dreyer, der er kørselsleder hos Arla, oplyser således til Stevnsbladet, at påkørslen formentlig er sket i forbindelse med en vending, og Arla kontakter nu Stevns Kommune for at aftale nærmere omkring forsikringsforhold med mere.

Fra Stevns kommunes side oplyser Simon Vigsø fra Stevns Ejendomme, at kommunen vil genetablere muren med lokale kridtsten, når vejret tillader det.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk