18. juli 2019
Sådan kender de fleste Morten Pedersen - åben, gestikulerende og næsten altid i samtale med enten kunder eller personale. 											          Foto Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Sådan kender de fleste Morten Pedersen - åben, gestikulerende og næsten altid i samtale med enten kunder eller personale. Foto Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Morten og Meny er svære at skille ad - nu fejrer han rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten og Meny er svære at skille ad - nu fejrer han rundt
Stevns - 17. november 2018 kl. 09:02
Af Erik Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Morten Pedersen lader sig ikke sådan stoppe. Med stor energi har han siden 2005 forøget omsætningen i den butik i Østergade, der i dag hedder Meny. Det er ikke dette faktum, som skal fejres med kunderne på torsdag 22. november - men derimod, at den energiske købmand i Store Heddinge fylder 60 år.

Ind imellem må selv en selvstændig købmand som Morten Petersen dog bremse op og tage bestik af situationen. Det gjorde han tilbage i 2015, efter han et år forinden fik konstateret en behandlingskrævende sygdom, og han trappede lidt ned og kastede sig over andre opgaver hos købmandskæden.

Han kom dog stærkt igen allerede året efter, og siden har han stået i spidsen for det veldrevne supermarked på Østergade, som er med i Dagrofa-kæden.

- Jeg er fuldstændig fit for fight igen, og jeg tager 10 år mere, lyder det uden tøven fra Morten Pedersen, da DAGBLADET kigger forbi.

Da Morten Pedersen kom til hed butikken Fog. Senere blev den til Superbest og derefter Eurospar. Men nu hedder den altså Meny.

Trods de mange navneskift er kunderne trofast fulgt med, og der er hele tiden kommet lidt flere til. Ledelsen i Dagrofa har derfor kunnet konstatere stadig større omsætning op igennem årene. Og i en verden af købmænd, er det noget, der bliver lagt mærke til.

- Personalepleje er det, der altid har ligget mig mest på sinde. Det er noget man aldrig må undervurdere i bestræbelserne på at øge omsætningen. Hvis den enkelte føler, at man bliver behandlet ordentligt, så løfter alle i flok, siger Morten Pedersen i forhold til sine Morten 40 medarbejdere.

Morten Pedersens far var købmand i Strøby, og han blev selv udlært i Karise Brugs tilbage i 1977, hvorefter han frem til 1986 var ansat i forskellige brugsforeninger rundt omkring på Sjælland, inden han i 1986 blev selvstændig købmand ved Stenlille. Han har også været daglig leder af campingpladsen på Fedet i Faxe i 14 år.

- Jeg elsker at gå på arbejde hver dag, og jeg elsker ikke mindst kontakten og at snakke med folk, siger Morten Pedersen

Privat bor Morten Pedersen i Karise, og han har altid gået op i det lokale foreningsliv, som han har involveret sig en del i ud over at være en meget synlig købmand i det daglige.

For Morten Pedersen har aldrig gemt sig bag et skrivebord.

- Synlighed er nøgleordet. Du skal gå foran som leder, og hele tiden huske på, at det vigtigste er kunder og service. Men medarbejderne skal også komme glade om morgenen, og gå gladere herfra om aftenen.

Morten Pedersen sidder i den lokale handelsstandsforening, forsikringsselskab, og han sponserer Sierslev HK, og Store Heddinge Boldklub. For ikke at glemme støtte til Café Stevnen og Stop Mad Spild.

Den sparsomme fritid bruges blandt andet som formand for Fugleskydningsselskabet i Karise. Fodbolden blev lagt på hylden, da han fyldte 40 år, men det bliver stadig til gymnastik et par gange om ugen.

22. november er der fødselsdagsfest, hvor købmanden har slået telt op foran Meny mellem klokken 14 og 16.30: Her vil der blive serveret serveret kaffe og kage. Om aftenen holder han tillige åbent hus i Karise for venner og bekendte.

Ikke nok med det. Lørdag aften er der arrangeret fest for venner og familie, hvor de fire børn »alle er kommet godt i vej«. Det ottende barnebarn er i denne sammenhæng på vej. Jo - Morten fejrer fødselsdag med manér.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk