23. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: En stevnsbo af hjertet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: En stevnsbo af hjertet
Stevns - 27. august 2018 kl. 13:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns har mistet Peter Henrik Tesdorpf.

arrow Læs også: Godsejer overdrager ansvar for Gjorslev til en godsforvalter

En stor personlighed er gået bort. Peter Henrik rummede det meste. Han var en stor musikelsker, der selv yndede at optræde ved festlige lejligheder, og ydermere gav plads til mange musikalske oplevelser i sine fantastiske rammer på Gjorslev Gods. Han var tæt forbundet med både natur og kultur. Peter Henrik kunne man tale med om alt, og jeg gik altid derfra med inspiration og nye perspektiver på et givent emne. Peter Henrik var et kreativt varmt og givende menneske, som jeg satte meget stor pris på.

I de senere år kom jeg tæt på Peter Henrik. Jeg var aldrig i tvivl om hans holdninger og havde respekt for det, han stod for. Peter Henrik var et rummeligt menneske. Men det betød ikke, at han ikke forfulgte de holdninger, han stod for og de mål, han satte. For det gjorde han. Især landbruget og Gjorslevs flotte malkekvægsbesætning lå dybt i hjertet, og den kæmpede han for.

En situation for et par år siden, hvor vi skulle drøfte en bestemt sag, inviterede Peter Henrik på morgenmad kl. 8.00, hvor morgenmadsmenuen blev serveret samtidig med drøftelserne. Som en naturlig del af morgenmaden serverede Peter Henrik en lille skarp i form af levertran, og så var vi i gang. Og sådan var det.

Peter Henrik var stevnsbo af hjertet. Men han var også en eventyrer, der var nysgerrig på verden omkring ham, og han rejste meget til bl.a. uopdyrkede turistmål. Lige til det sidste var han aktiv både på musikfronten, i sin kano og i samtaler. Peter Henrik havde ønsket sig flere år endnu, men sådan skulle det ikke være.

Peter Henrik vil være savnet. Mine tanker går til Pil og Jens.

Æret være Peter Henriks minde.
Mogens Haugaard

kommunalbestyrelsesmedlem
Nyt Stevns

arrow Ejeren af Gjorslev Gods flytter hjem
22. juni 2019 kl. 05:52 Opdateret: kl. 16:36
arrow Mindeord: Godsejerens sidste fanfare
27. august 2018 kl. 13:42 Opdateret: kl. 12:56
arrow Mindeord: Et fyrtårn er slukket
27. august 2018 kl. 13:37 Opdateret: kl. 12:55

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk